SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DELSBO IF
Fotboll - A herr

Träningsmatch 03 03 15 Viksjöfors – Delsbo 1-1 (1-1)


Matchen spelades i Alfta.

 

Laget: Henrik Äng – Niklas Sundberg, Andreas Berglund, Hans Ulander, Johan Larsson – Lars Engelbrekts, Stefan Bryngelsson, Lars Mickelsson, Jörgen Wennberg – Thomas Sundberg, Thomas Gill. Avb: Daniel Andersson och Athichat Chatphutsa.

 

Målen: (8) 1-0, (40) 1-1 Lars Engelbrekts (Jörgen Wennberg).

 

Premiärmatch på stor plan och man vet inte riktigt var man står. Båda lagen verkade ringrostiga och matchen var inte så välspelad. Glädjande för oss var att vårt nya lag stod upp och gjorde en kämpastark match. Vi har många nya spelare i årets lag men de är målmedvetna så om de får lite tid på sig att växa in i kostymen kan det bli riktigt hyggligt.

Stora målvaktsproblem med Robert skadad och Markus upptagen med cupspel. En stor eloge till Rengsjö och Henrik som ställde upp och gjorde det bra.

Det fanns många positiva saker för oss att ta med inför fortsättningen. Hans Ulander bäst på plan i en match vi mycket väl hade kunnat avgjort på slutet.

 

 

Träningsmatch 03 03 22 Delsbo – Färila 1-0 (0-0)

 

Laget: Robert Backman – Ossian Tidblom, Johan Larsson, Andreas Berglund, Niklas Sundberg – Aron Nordin, Lars Mickelsson – Thomas Gill, Stefan Bryngelsson, Jörgen Wennberg – Thomas Sundberg. Avb: Magnus Johansson, Lars Engelbrekts, Petter Jonsnäs, Hans Ulander och Markus Krutzén.

 

Mål: (58) 1-0 Stefan Bryngelsson (Magnus Johansson)

 

Ytterligare ett ”spöke” som motståndare. Genom åren har vi inte vunnit många matcher mot Färila så det här kan väl ses som ett litet trendbrott. Vi inledde passivt där rollfördelningen centralt inte riktigt stämde. Vi fick inte fram folk i plan, såg lite vilsna ut och Thomas på topp blev isolerad. Det här var en match mellan två lag som verkade värna om det egna målet i första hand så det kändes som 0-0 innan Stefan avgjorde det hela. Stabilt spel utan att glänsa med återigen en strak avslutning. Lars skadade sin fotled under första halvlek och vi får verkligen hoppas att det inte var så allvarligt. Ingen höjde väl sig över mängden men ingen vek ner sig heller.

Nu väntar närmast Ytterhogdal på tisdag och sedan Färila igen i DM på lördag.


Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson

 

Träningsmatch 03 03 25 Delsbo - Ytterhogdal 2-3 (1-3)

 

Laget: Markus Krutzén – Petter Jonsnäs, Hans Ulander, Andreas Berglund, Niklas Sundberg – Ossian Tidblom, Stefan Bryngelsson, Johan Larsson, Magnus Johansson – Thomas Gill, Thomas Sundberg.

Avbytare: Lars Engelbrekts, Athichat Chatphutsa och Daniel Andersson.

 

Mål: 0-1 (3), 1-1 Ossian Tidblom, 1-2 (12), 1-3 (39) och 2-3 (85) Thomas Gill (Stefan Bryngelsson).

 

Vår bästa prestation hittills mot ett bra Ytterhogdal. Rättvist slutresultat eftersom gästerna totalt sett var lite bättre.

Det är mycket som var positivt att ta med sig från den här matchen. En välspelad match med många fina kombinationer från båda lagen och ett högt tempo matchen igenom.

Vi fick dock lite problem när Ytterhogdal utnyttjade sitt adelsmärke i snabba omställningar, speciellt när vi tappar bollen i känsliga lägen.

Matchens prestation var Ossians kvittering i för honom en ovan ytter mittfälts  roll.

Hela laget ska återigen ha en eloge för en gedigen insats.

Nu väntar DM match mot Färila på lördag på bortaplan.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson.

 
DM Åttondelsfinal 03 03 29

 

Färila – Delsbo 0-4 (0-1)

 

Laget: Markus Krutzén – Ossian Tidblom, Aron Nordin, Andreas Berglund, Niklas Sundberg – Johan Larsson, Hans Ulander, Stefan Bryngelsson, Magnus Johansson – Thomas Gill, Jörgen Wennberg.

Avb: Petter Jonsnäs, Lars Engelbrekts och Athichat Chatphutsa.

 

Mål: 0-1 (28) Hans Ulander (Johan Larsson), 0-2 (49) Stefan Bryngelsson frispark, 0-3 (56) Hans Ulander (Jörgen Wennberg) och 0-4 (78) Jörgen Wennberg (Hans Ulander).

 

En kassaskåpssäker seger i åttondelsfinalen i årets DM turnering och vi möter nu segraren Ljusdal - Bollnäs hemma i nästa omgång.

Dagens match började lite trevande utan att något av värde egentligen hände. Vi spelade ett följsamt försvarsspel och dödade ytan bakom oss effektivt, mycket tack vare att alla jobbar oerhört hårt. När Hans, planens bäste spelare, gör 1-0 på ett distansskott lossnar matchen och vi kan ännu mer kontrollera tillställningen. Efter 2-0 är saken mer eller mindre klar känns det som.

Våra ungdomar står återigen upp på ett mycket bra sätt och det gläder oss naturligtvis lite extra.

Nu väntar en vecka där vi kan finslipa det offensiva spelet och förhoppningsvis har vi Lars Mickelsson tillbaka i laget i nästa match.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson

 
DM kvartsfinal 03 04 04

Delsbo – Ljusdal 3-0 (2-0)

 

Laget: Robert Backman – Petter Jonsnäs, Lars Mickelsson, Andreas Berglund, Niklas Sundberg – Ossian Tidblom, Hans Ulander, Stefan Bryngelsson, Jörgen Wennberg – Thomas Sundberg, Lars Engelbrekts.

Avb: Markus Krutzén, Richard Rosenblom, Johan Larsson, Athichat Chatphutsa och Daniel Andersson.

 

Målen: 1-0 (35) Thomas Sundberg (Richard Rosenblom), 2-0 (38) Ossian Tidblom (Jörgen Wennberg) och 3-0 (82) Jörgen Wennberg (Thomas Sundberg)

 

Ljusdal inledde bäst och hade en boll i ribban innan vi sakta men säkert kunde ta över. Matchen, som i princip förstördes av den starka blåsten, avgjordes i slutet av första när vi kunde trycka in två bollar i medvinden.

I andra halvlek bevakade vi ledningen och det var definitivt avgjort när Ljusdal drabbades av en utvisning med en halvtimme kvar.

Blåsten förstörde möjligheterna till att spela en någorlunda bra fotboll men vi gjorde efter förutsättningarna en bra match.

Stefan Bryngelsson var outstanding på plan och goda insatser i övrigt av Andreas Berglund och Thomas Sundberg.

Lars Mickelsson vikarierade som mittback och gjorde det bra men han hämmas fortfarande av sin skada. Vi får hoppas att han är 100 % återställd till semifinalen för det lär behövas. Då ställs vi mot Strand som har imponerat så här långt med att vara obesegrade under försäsongen.

Vi är glada över att ha nått så här långt och våra spelare överraskar oss positivt i match efter match. Som sagt, vi är glada men långt ifrån nöjda. Vi kommer att sälja oss mycket dyrt även i fortsättningen.
 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson

 
Träningsmatch 03 04 17

Delsbo – Harmånger 1-3 (0-1)

 

Laget: Robert Backman – Johan Larsson, Hans Ulander, Aron Nordin, Niklas Sundberg – Ossian Tidblom, Stefan Bryngelsson, Lars Mickelsson, Jörgen Wennberg – Thomas Sundberg, Thomas Gill.

Avb: Lars Engelbrekts, Richard Rosenblom, Petter Jonsnäs och Markus Krutzén.

 

Målen:  0-1 (26), 1-1 (51) Aron Nordin (Jörgen Wennberg) på hörna, 1-2 (65) och 1-3 (73).

 

 Vi kom inte speciellt väl förberedda till den här matchen eftersom vi har tränat relativt intensivt nära inpå. Det märktes också på att bettet i löpningarna inte fanns där. Vi börjar matchen skapligt men kroknar betänkligt i slutet av första halvlek. Inledningen av andra är den bästa när vi även gör vårt mål och i det läget kändes det som vi hade en stor möjlighet att vinna matchen.

I mitten av andra tvingas Lars M, Hans och Jörgen att bryta matchen och då märks det tydligt att vi inte orkar stå emot.

Alla jobbar trots allt hela vägen vilket hindrade förlusten att bli ännu större. Det märks att det finns en härlig tåga i det laget och när vi har de etablerade spelarna på plan centralt står vi upp bra.

Sett över hela matchen var Harmånger bättre än oss och vann fullt rättvist.

 Nu väntar DM-semifinal mot Strand på Glysis onsdagen den 23/4. Det känns inspirerande och vi får hoppas att vi får tillbaka några skadade och sjuka till dess.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson.

 
DM semifinal 03 04 23

Strand – Delsbo 1-0 (0-0)

 

Laget: Markus Krutzén – Johan Larsson, Andreas Berglund, Ossian Tidblom, Niklas Sundberg – Thomas Gill, Stefan Bryngelsson, Lars Mickelsson, Jörgen Wennberg – Thomas Sundberg, Richard Rosenblom.

Avb: Petter Jonsnäs, Lars Engelbrekts, Athichat Chaphutsa och Daniel Andersson.

 

Målet: 1-0 (54)

 

Vi gjorde återigen en bra insats mot ett lag som var lite bättre totalt sett. Nu blev det här ingen större tillställning vilket berodde på matchens betydelse och Glysis grusplan som är allt annat än lättspelad. Bollar studsar och far och är mest på andra sidan staketet. Det är svårt att säga vilket av lagen som led mest av det men visst längtar vi väl alla till       gräs nu.

Vi har en liten svacka första halvan av andra halvlek när Strand gör sitt mål. Vi ser ut att ha kontroll på bollen men blev duttiga och går bort oss med några spelare. Mer behövs inte för att förlora en sådan här match.

Strand hade fler heta målchanser än oss och Markus gjorde en utmärkt insats i målet. I övrigt så står backlinjen upp bra och släpper inte till så väldigt mycket. De flesta farligheter som Strand hade kom efter fasta situationer och där syntes det att vi saknade Hans och Aron som kan matcha i längd och fysik.

Stefan och Jörgen är åter bra på mitten och våra forwards arbetar hårt utan att riktigt få till det lilla sista.

Man kan aldrig vara nöjd när man förlorar en match och det ska man inte vara heller. Vi hade siktet inställt på att ta oss till en DM final men nu får vi ladda för serien istället.

Vi genrepar i helgen borta mot Ramsjö med div. 4 laget och Tallåsen med andralaget innan serierna börjar mot Rengsjö hemma på IP lördagen den 3:e maj resp. Strand 2 borta den 4:e i div. 6.


Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson.

 
Träningsmatch 03 04 26

Ramsjö – Delsbo 0-3 (0-1), matchen spelades på gräs i Hennan.

 

Laget: Markus Krutzén – Johan Larsson, Petter Jonsnäs, Martin Nilsson, Niklas Sundberg – Ossian Tidblom, Stefan Bryngelsson, Lars Mickelsson, Jörgen Wennberg – Thomas Sundberg, Thomas Gill.

Avb: Lars Engelbrekts, Richard Rosenblom, Athichat Chaphutsa och Daniel Andersson.

 

Målen: 0-1 (23) Jörgen Wennberg (Stefan Bryngelsson), 0-2 (65) Jörgen Wennberg (Richard Rosenblom) och 0-3 (81) Lars Mickelsson (Lars Engelbrekts).

 

Vi fick en gräsmatch, vi höll nollan och alla spelade samt kämpade så gott det gick. Det var väl det som var bra med den här matchen. 3-0 känns faktiskt som en bra utdelning eftersom Ramsjö var långt ifrån ofarligt. Macke gjorde ett par riktigt kvalificerade räddningar i inledningen av andra halvlek. Positivt var också Petters mittbacksspel och man glömmer lätt bort i sammanhanget att båda är födda –87. Moget och säkert uppträdande från båda. Jörgen var ytterst nära att göra ett hattrick vilket nog var ett tag sedan sist.

Nästa helg väntar seriepremiär mot Rengsjö hemma på IP. Vi försökte idag starta med så långt det var möjligt ett premiärlag positionsmässigt. Vi räknar med att Andreas Berglund och Aron Nordin mest troligt går in i mittförsvaret. Sedan får vi se hur det går med Hans Ulanders och Robert Backmans skador. Hans besväras av en stukad fotled och Robban av en lättare bristning i lårets framsida. Båda ska dock vara 100% återställda om vi ska starta med dom. Det är en lång serie på 26 matcher så det finns liksom ingen anledning att chansa i det här skedet samtidigt som våra yngre spelare visar en härlig attityd och framåtanda. Andreas Lögdahl börjar komma i något av vad man likna en form men har ännu relativt långt kvar. I en premiär kan dock en viss erfarenhet vara viktig. Hur som helst, vi har lite att fundera på inför nästa helg.

 

Vi hälsar Er alla välkomna till en ny säsong!

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson.
 

Omg. 1  03 05 03

Delsbo – Rengsjö 2-4 (2-2)

 

Laget: Markus Krutzén – Johan Larsson, Andreas Berglund, Aron Nordin, Niklas Sundberg – Ossian Tidblom, Stefan Bryngelsson, Lars Mickelsson, Jörgen Wennberg – Thomas Sundberg, Thomas Gill.

Avb: Robert Backman, Richard Rosenblom, Peter Jonsnäs, Lars Engelbrekts och Athichat Chaphutsa. 

 

Målen: 0-1 (2), 1-1 (20) Ossian Tidblom (Stefan Bryngelsson), 1-2 (35), 2-2 (44) Stefan Bryngelsson frispark, 2-3 (61) och 2-4 (83).

 

Det känns skönt att seriepremiären är avklarad även om vi inte fick med oss några poäng. Vi var inte alls med i inledningen utan uppträdde tafatt och räddhågset. Det kan bero på att vi har en hel del debutanter i laget och en seriepremiär är något annat än en vanlig träningsmatch.

Efter vår kvittering har vi bästa period i matchen och därför kommer 1-2 som ett slag i ansiktet eftersom det är en solklar frispark på Niklas i straffområdet innan de kan nicka in bollen. Oavgjort kändes dock bra i halvtid och vi har ett gyllene läge att göra 3-2 direkt i andra när Richard har ett friläge men skjuter utanför. När vi sedan hamnar i underläge igen orkar vi inte resa oss ytterligare en gång.

Rengsjö var det tyngre laget och krigade frenetiskt. Sett över hela matchen var dom det bättre laget och vann rättvist men det grinade emot oss i de avgörande lägena. Rengsjö kommer säkert att vara topp 5 om man kan fortsätta i den här stilen.

Macke i målet gjorde en bra match trots 4 insläppta och är väl egentligen den ende som kommer upp i den nivå han har visat tidigare. Det säger också en del om chansfördelningen i matchen.

Vi saknade Hans idag och vi hoppas att Andreas Lögdahl snart ska vara i stridsdugligt skick. Vi har duktiga ungdomar men det är ännu så länge för mycket begärt att de ska hålla ihop det totalt sett.

En ny spelare har skrivit på för oss och det är Lugis yngre bror Petter. Han är född –86 och kan med tiden bli nyttig för oss.

Nu ser vi fram emot att möta Näsviken på Tunet kommande söndag. När premiärnerverna har släppt kommer vi att växa ytterligare.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson.
 

Omg. 2  03 05 11

Näsviken – Delsbo 2-0 (1-0)

 

Laget: Robert Backman – Johan Larsson, Hans Ulander, Andreas Berglund, Niklas Sundberg – Thomas Sundberg, Lars Mickelsson, Stefan Bryngelsson, Jörgen Wennberg – Richard Rosenblom, Andreas Lögdahl.

Avb: Markus Krutzén, Petter Jonsnäs, Magnus Johansson, Lars Engelbrekts och Thomas Gill. 

 

Målen: 1-0 (1) och 2-0 (63).

 

Förlust igen i upptakten av årets seriespel. Matchen började mardrömsmässigt eftersom Näsviken tog ledningen efter 48 sekunder. En långboll mot vår backlinje, som skulle följas av oräkneliga fler, studsade oturligt fram framför en fristående spelare som enkelt kunde göra 1-0.

I första halvleken spelade vi rätt så bra fram till straffområdet när vi var alldeles för omständiga. Det blev betydligt bättre efter vilan och då skapar vi ordentligt med målchanser utan att ha flytet. Istället kan Näsviken göra sitt andra och vi förblev mållösa.

Hans Ulander är matchens bäste spelare tillsammans med deras målvakt. I övrigt kan nämnas i vårt lag att ”Lugi” gjorde comeback efter ett års frånvaro och han gjorde det man kan förvänta sig av honom. Jörgen och Stefan var också positiva i sitt spel.

Nu väntar Edsbyn på lördag och vi kommer att göra ännu lite bättre ifrån oss i den matchen. Trots två förluster är vi på uppåtgående och dagens prestation var betydligt bättre än premiären.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson.
 

Omg. 3  03 05 17

Delsbo – Edsbyn 0-3 (0-0)

 

Laget: Robert Backman – Johan Larsson, Aron Nordin, Andreas Berglund, Niklas Sundberg – Lars Mickelsson, Stefan Bryngelsson, Hans Ulander, Jörgen Wennberg – Andreas Lögdahl, Richard Rosenblom.

Avb: Markus Krutzén, Thomas Sundberg, Thomas Gill, Petter Jonsnäs och Athichat Chatphutsa.


Målen: 0-1 (65), 0-2 (86) och 0-3 (88).

 

En märklig match där lagen hade en varsin halvlek. Det konstiga var att den halvlek där vi var bättre, nämligen den andra, gör Edsbyn tre mål.

Den här förlusten är väl inte så mycket att säga om för att vi mötte ett för dagen bättre lag som spelade ett rakare och mer effektivt anfallsspel. Problemet är att vi nu har inlett med tre raka förluster och börjar bli i poängbehov. På fredag väntar Ilsbo och då är det bara seger som räknas.

Typisk var också situationen innan deras ledningsmål. Lugi blir mycket tveksamt avvinkad för offside i ett totalt friläge i en stark period från vår sida. Spelet kommer igång och Edsbyns vänsterback skjuter ett långskott som Robban tippar i stolpen vars retur sedan rakas in.

Bra insats över lag trots förlusten där vi totalt gör vår bästa match för säsongen i seriespelet. Extra plus går till Johan, Aron och Lars. Tycker även att Nicke gör sin bästa match på sin vänsterkant.

Vi hoppas att vi kan få med Ossian till nästa fight om han kan bli kvitt sin inflammation i hälen. En match som ska vinnas!

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson.

 
Omg. 4  03 05 23

Ilsbo – Delsbo 0-0

 

Laget: Robert Backman – Ossian Tidblom, Andreas Berglund, Hans Ulander, Niklas Sundberg – Johan Larsson, Stefan Bryngelsson, Lars Mickelsson – Thomas Sundberg, Andreas Lögdahl, Jörgen Wennberg.

Avb: Petter Jonsnäs, Thomas Gill, Richard Rosenblom, Athichat Chatphutsa och Lars Engelbrekts. 

 

Äntligen poäng och vi höll nollan. Det var väl det positiva tillsammans med att vi arbetade hårt.

Bra insatser i dagens match av Robban i målet och av Hans och Ossian i backlinjen. Matchen hade kunnat sluta på vilket sätt som helst, trots att vi hade ett betydligt större bollinnehav hade Ilsbo fler heta chanser.

Det kommer att bli påfrestande om matcherna kommer att se ut så här i fortsättningen. Lag som sparkar så långt som möjligt och springer så fort de kan. Vi måste lära oss att acceptera att många lag kommer att uppträda så mot oss speciellt om det visar sig effektivt. Vi måste också fundera ut en strategi som kan tackla dom här drabbningarna som knappast kan kallas fotbollsmatcher.

Att vara alltför kritisk till hur det ser ut känns dock förmätet. Kan man inte vinna, eller spela tillräckligt bra, finns egentligen inget att skylla på.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson

 
Omg. 5  03 05 28

Delsbo – Forsa 0-5 (0-2)

 

Laget: Markus Krutzén – Petter Jonsnäs, Andreas Berglund, Hans Ulander, Niklas Sundberg – Ossian Tidblom, Stefan Bryngelsson, Johan Larsson, Jörgen Wennberg – Lars Mickelsson, Andreas Lögdahl.

Avbytare: Richard Rosenblom, Lars Engelbrekts, Thomas Gill, Thomas Sundberg.

 

Målen: 0-1 (3), 0-2 (38), 0-3 (74), 0-4 (78) och 0-5 (82).

 

Den största besvikelsen resultatmässigt hittills, med hänsyn till hur matchen såg ut och hur målchanserna var fördelade, upplevde vi mot Forsa. Första halvlek dominerade vi fullständigt, hade flera frilägen och hade mycket väl kunnat göra både tre och fyra mål. Istället är det 0-2 efter en frispark i krysset och en hörna som nickas i mål. I andra halvlek ändrar vi till att spela med tre forwards för att få ännu mer tryck på Forsas backlinje men det gav inte önskad effekt. Vi har dock två jättelägen att reducera innan det förödande tredje målet kommer. Efter det rinner Forsa ifrån och gör två till av bara farten.

Anfallsmässigt var det här den bästa matchen så här långt eftersom vi skapade så många lägen. Sedan att vi inte lyckas spräcka nollan det är liksom en annan historia som kan få vilken som helst att börja tvivla om det har gått fullständigt troll i det hela.

Försvarsmässigt är det naturligtvis en katastrof att släppa in fem mål hemma i en sådan här match och det är där vi måste börja. Hela laget måste vara delaktiga i försvarsspelet på ett mycket bättre sätt och det kommer att krävas om vi ska ta en poäng nere i Bergvik på lördag.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson

 
Omg. 6  03 05 31

Bergvik – Delsbo 4-2 (1-1)

 

Laget: Robert Backman – Petter Jonsnäs, Hans Ulander, Andreas Berglund, Ossian Tidblom – Jörgen Wennberg, Johan Larsson, Stefan Bryngelsson, Niklas Sundberg – Andreas Lögdahl, Thomas Gill.

Avbytare: Markus Krutzén, Richard Rosenblom, Thomas Sundberg, Lars Engelbrekts och Athichat Chatphutsa.

 

Målen: 1-0 (10), 1-1 (27) Stefan Bryngelsson frispark, 2-1 (65), 3-1 (67), 3-2 (78) Stefan Bryngelsson straff och 4-2 (87).

 

Bergvik borta är normalt en match där poängchansen är mindre än många av våra andra matcher. Vi har dock besegrat Bergvik på bortaplan de två senaste tillfällena vi har varit där på besök men den här gången gick det som sagt inte.

I dagens match visade Stefan, Hans och Robban sin klass och samtliga var bra. Vi ger även ett plus till Johan som oturligt nog fick lämna planen strax innan paus. Vi hade lite slag på dom i början av andra men ett taffligt ingripande utanför straffområdet där vi förlorar en duell tre mot en gjorde att Bergvik åter fick ledningen. Vi hade behövt den, den saken är klar.

Med sex spelade matcher står vi fortfarande kvar på endast 1 pinne och det börjar snart dar ihop sig även om det är hela 20 omgångar kvar. De tre närmaste matcherna måste dock ge oss lite utdelning när vi möter i tur och ordning Enånger h., Ljusne b. och Iggesund h. under loppet av åtta dagar.

Vi hoppas att turen vänder och att vi kan se lite ljusare på tillvaron efter detta. Skönt i alla fall att vårt andralag besegrade Iggesunds dito i 6:an med 1-0 där Thomas Sundberg blev segerskytt i början av den andra halvleken.

En liten vändning kan vara på G!

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson

 
Omg. 7  03 06 05

Delsbo – Enånger 1-0 (0-0)

 

Laget: Robert Backman – Petter Jonsnäs, Andreas Berglund, Henrik Ohlin, Niklas Sundberg – Thomas Gill, Stefan Bryngelsson, Hans Ulander, Jörgen Wennberg – Andreas Lögdahl, Lars Mickelsson.

Avbytare: Markus Krutzén, Richard Rosenblom och Athichat Chatphutsa.

 

Målet: 1-0 (49) Andreas Lögdahl (Jörgen Wennberg).

 

Äntligen seger i årets seriespel blev ett faktum efter att vi fick utstå en massiv press under halvlek. Idag fick vi tillbaka lite av det oflyt vi har haft tidigare för i den här matchen rullade det vår väg.

Försvarsmässigt var det bästa matchen och det syntes att Henrik betyder mycket speciellt när det har gått tungt förut. De unga spelarna behöver någon rutinerad räv att luta sig mot.

I vårt anfallsspel fick vi med Jörgen på ett bättre sätt än tidigare och Lugi börjar närma sig vad som kan likna en form när vi alla vet vad han kan när han är på hugget. I övrigt så är Stefan oerhört nyttig på mitten och Robban säker längst bak. När de etablerade spelarna tar sitt ansvar är det mycket lättare för de yngre att vara duktiga och det var de verkligen idag.

Enånger var ett av de bättre lagen vi har mött så här långt. Kanske det kändes så för att de tog över så pass mycket i andra halvlek. När vi för första gången i år fick ledningen i en match blev vi ängsliga och började fundera på hur mycket det var kvar. Lite tidigt kanske eftersom det återstod 40 minuter av matchen då.

Nu väntar Ljusne borta på måndag och den matchen ska vi naturligtvis också göra vad vi kan för att vinna. Det skulle i så fall kännas betydligt lugnare eftersom det skulle innebära att vi är med igen på riktigt allvar.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson
 

Omg. 9  03 06 13

Delsbo – Iggesund 0-1 (0-0)

 

Laget: Robert Backman – Petter Jonsnäs, Andreas Berglund, Henrik Ohlin, Niklas Sundberg – Lars Mickelsson, Hans Ulander, Stefan Bryngelsson, Thomas Gill – Richard Rosenblom, Andreas Lögdahl.

 

Målet: 0-1 (87) Självmål.

 

När man trodde att man har varit om mycket i motgångar inträffar det värsta. Totalt så skapar vi nio målchanser mot Iggesunds tre och många är nästan givna lägen. Det är där matchen avgörs och inte genom Petters olyckliga självmål när några minuter återstår. Struntar han att gå på bollen så friställs en motståndare och då blir det kanske mål ändå. Lugi har ett jätteläge i första, Petter Lögdahl likaså. Lars Mickelsson har ett riktigt jätteläge att avgöra när det återstår 10 min på ett inlägg från Niklas men nickar utanför. Lägg sedan till ett handfull lägen med bl. a. Stefan så har ni en matchbild. Det enda som de skapar ett är ett läge under andra halvlek som de skjuter över i ett för sig bra läge.

Om nu man ska vara skrockfull och anse att fredagen den trettonde är en otursdag så stämmer det in på oss. Problemet är att vi inte kan vara så håglösa som vi var i första halvlek. Trots det så var vi matchen igenom betydligt bättre än Iggesund så den här förlusten känns så oerhört onödig.

Dessutom fick Andreas sin tredje varning efter att ha protesterat mot en frispark i slutskedet som alla var övertygade om var vår. Det är bara att glömma det här och gå vidare. Katastrofer är inget som inträffar på fotbollsplaner så till vida inte blixten slår ner. Men bildligt talat drabbades vi av ett sådant idag…

 

Vi får samla kraft innan vi åker till Bollnäs på söndag.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson

 
Omg. 10  03 06 15

Bollnäs – Delsbo 1-1 (1-0)

 

Laget: Robert Backman – Niklas Sundberg, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Martin Nilsson – Jörgen Wennberg, Lars Mickelsson, Stefan Bryngelsson, Johan Larsson – Andreas Lögdahl, Thomas Sundberg.

Avb: Petter jonsnäs, Richard Rosenblom, Magnus Johansson och Thomas Gill.

 

Målen: 1-0 (1) och 1-1 Andreas Lögdahl (Martin Nilsson).

 

Poäng borta mot Bollnäs måste väl ändå ses som ett fallframåt gentemot senast mot Iggarna. Vi inledde matchen lite väl försiktigt och Bollnäs ägde matchen de första 20 minuterna. Efter det kom vi in det lite mer och vi blev bättre när vi gjorde lite omflyttningar på mitten med Jörgen på vänster, Lars till höger och Johan i mitten.

I andra halvlek tar vi över matchen och kvitterar välförtjänt. Bollnäs är dock alltid farliga på sina fasta situationer och de hade ett tiotal hörnor utan att få utdelning. När vi får in kvitteringen är det svårare för dom att börja spela konstruktivt för seger och vi känner att vi börjar få riktig vittring.

Vårt försvarsspel fungerade väl förutom när de kom i djupledslöpningar i andravågar. Det var något som vi pratade igenom i halvtid så det kom vi tillrätta med.

Stefan och Henrik åter toppar i vårt lag tillsammans med Robban. Lugi var också klart positiv och det var en avslutares klass på målet efter en suverän passning från Martin.

Som sagt, en poäng borta var helt okej men vi behöver trepoängare. Vi får hoppas att vi kan en sådan nu, innan vi gör ett kort sommaruppehåll, när vi åker till svårspelade Arbrå på torsdagen. Serierna avgörs ju som bekant på hösten och den blir extra lång nu eftersom det återstår hela 16 matcher. Det vore bara liksom skönt att ha ett någorlunda skapligt utgångsläge med lite häng på mittenlagen.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson.

 
Omg. 11  03 06 19

Arbrå – Delsbo 5-0 (1-0)

 

Laget: Robert Backman – Niklas Sundberg, Hans Ulander, Petter Jonsnäs, Martin Nilsson – Lars Mickelsson, Stefan Bryngelsson, Johan Larsson, Jörgen Wennberg – Thomas Sundberg, Andreas Lögdahl.

Avb: Markus Krutzén, Athichat Chatphutsa, Thomas Gill och Magnus Johansson.

 

Målen: 1-0 (30), 2-0 (48), 3-0 (52), 4-0 (59) och 5-0 (75).

 

Vi gjorde en riktigt bra första halvlek där vi hade ett flertal chanser att ta ledningen och det kändes helt okej i paus inför andra. Då klappar allt ihop och vi släpper in tre mål på elva minuter…

Självklart saknade vi Henrik, Aron, Andreas B och Ossian eftersom vi inte kunde stå upp fysiskt när väl Arbrå satte oss under rejäl press men det får helt enkelt inte bli på det här sättet. Någon egentlig förklaring finns inte utan vi räckte inte till helt enkelt.

Vi får nu en välbehövlig vila innan serien fortsätter i mitten av juli. Då möter vi Stugsund och Sandarne i dubbelmöten och där kommer det att visa sig om vi kan repa oss efter den här minst sagt olyckliga vårsäsongen.

 

Matts Jonsson, Torbjörn ”T” Olsson och Peter Mickelsson
 

Omg. 12  2003-07-12

DIF – Sandarne SIF: 4-3  (0-2)

 

Målen: 0-1 (9), 0-2 (23), 0-3 (47), 1-3 (57) Thomas Gill, 2-3 (71) Magnus Johansson, 3-3 (74) Andreas Lögdahl, 4-3 (81) Magnus Johansson.

 

Laget: Robert Backman - Andreas Berglund, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Martin Nilsson – Niklas Sundberg, Aron Nordin, Stefan Bryngelsson, Andreas Lögdahl, Lars Mickelsson - Jörgen Wennberg. 

Avbytare: Marcus Krutzén, Petter Lögdahl, Petter Jonsnäs, Magnus Johansson, Thomas Gill.

 

Matchkommentar: Vi fick starta upp höstspelet med en seger och även om den satt långt inne innan vi kunde bärga den så var det på tiden att marginalerna var på vår sida en gång och på det sätt vi kunde vinna tror vi kan betyda mycket positivt för oss i fortsättningen i vår jakt på ett nytt kontrakt. Inledningsvis av matchen pekade ingenting på DIF-poäng, 0-2 underläge i paus och skador på Stefan B och Andreas B gjorde läget svårt för oss och inte blev det lättare när Sandarne gjorde 0-3 direkt efter paus. Vi har dock lovat varandra att aldrig ge upp och efter en bjudning från Sandarnemålvakten där vi fick göra 1-3 så kändes det som om vi var med i matchen igen och de sista 20 minuterna rullade det mesta vår väg och vi stod som segrare efter en otrolig vändning av matchen. Heder åt samtliga som inte gav upp trots att det såg helkört ut med en dryg halvtimma kvar, extra plus till inhopparna Thomas G, Magnus J och Petter L som visade sig pigga och sprang på både möjliga och omöjliga bollar och på så vis fick med sig hela laget till den starka avslutningen. Nu laddar vi om batterierna och siktar på poäng mot Stugsund borta på onsdag som är vår nästa motståndare.

 

Torbjörn Olsson och Peter Mickelsson.

 
Omg. 13  2003-07-16

Stugsunds IK – DIF: 1-1  (0-0)

 

Laget: Robert Backman – Niklas Sundberg, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Martin Nilsson –

Lars Mickelsson, Aron Nordin, Magnus Johansson, Jörgen Wennberg – Stefan Bryngelsson,

Andreas Lögdahl.

Avbytare: Marcus Krutzén, Andreas Berglund, Petter Jonsnäs, Petter Lögdahl, Thomas Gill.

 

Målen: 0-1 (53) Andreas Lögdahl, 1-1 (75)

 

Matchkommentar: I en otrolig sommarvärme tog vi en viktig poäng borta mot Stugsund, en poäng som med lite bättre skärpa i avsluten kunde varit tre och just avslutningar har varit och

är vårt största problem, vi skapar i varje match ett otal bra målchanser men tyvärr missar vi

alldeles för mycket för att få godkänt, spelmässigt tycker jag att vi kan matcha alla lag i den här serien men vi måste bli effektivare framför mål. I matchen mot Stugsund tycker jag vi gör

en bra insats i 60 minuter och borde avgjort matchen under denna tid men den sista halvtimmen

tog flera av våra spelare slut i värmen och Stugsund kunde få in kvitteringsbollen på en hörna.

Plusbetyg till samtliga för den första timmen  och kan vi hålla ett sådant spel i fortsättningen

så kommer vi at få uppleva en hel del segrar i höst. Nu laddar vi om för returmatch hemma mot Stugsund på tisdag den 22/7 där siktet är inställt på tre poäng, något som vi behöver i den

hårda kampen runt nedflyttningsstrecket.

 

Torbjörn Olsson.

 
Omg. 14  2003-07-22

DIF – Stugsunds IK: 1-1  (0-0)

 

Laget: Robert Backman – Niklas Sundberg, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Martin Nilsson –

Lars Mickelsson, Aron Nordin, Magnus Johansson, Jörgen Wennberg – Stefan Bryngelsson,

Andreas Lögdahl.

Avbytare: Marcus Krutzén, Andreas Berglund, Petter Jonsnäs, Petter Lögdahl, Thomas Gill.

 

Målen: 0-1 (61), 1-1 (90) Stefan Bryngelsson.

 

Matchkommentar: Returmatchen mot Stugsund blev väldigt lik matchbilden föregående vecka när vi mötte Stugsund borta. Vi dominerade klart första halvlek men kunde inte utnyttja våra målchanser utan gick till pausvila med 0-0. I andra halvlek tappade vi helt vårt spel och gjorde

inte mycket rätt och Stugsund kunde göra 0-1 och som i förra matchen kom baklängesmålet på hörna efter en markeringsmiss av oss. I det läget med knappa halvtimmen kvar såg man

ingenting som pekade på DIF-poäng, Stugsund dominerade helt och vi förlorade varje närkamp. Men i sista minuten jobbade Stefan Bryngelsson fram en frispark strax utanför

Stugsunds straffområde, en frispark som Stefan själv tog hand om och fick rena drömträffen

och kvitteringsbollen satt otagbart i målvaktens vänstra kryss. En lite tursam poäng men sett

efter hela matchen var nog 1-1 ett ganska rättvist resultat. Extra plus hos oss ger vi till vår

centrallinje, Robert B, Henrik O och Stefan B men övriga kan och måste visa lite bättre i

våra närmaste matcher om vi skall rädda nytt kontrakt. För vår del är varje match viktig och

närmast väntar Sandarne borta den 25/7, ett Sandarne som vi passerar i serietabellen vid seger

och en match som vi absolut inte har råd att förlora.

 

Torbjörn Olsson.
 
Omg. 15  2003-07-25

Sandarne SIF – DIF: 1-2  (0-2)

 

Laget: Robert Backman – Niklas Sundberg, Hans Ulander, Henrik Ohlin,

Martin Nilsson – Lars Mickelsson, Aron Nordin, Magnus Johansson,

Jörgen Wennberg – Stefan Bryngelsson, Andreas Lögdahl.

Avbytare: Marcus Krutzén, Petter Lögdahl, Petter Jonsnäs,

Thomas Gill, Athicat Chatputsa.

 

Målen: 0-1 (7) Magnus Johansson, 0-2 (28) Andreas Lögdahl, 1-2 (83).

 

Matchkommentar: Vi lyckades vinna den viktiga streckmatchen mot Sandarne

och bytte plats med Sandarne i tabellen och hamnade äntligen på rätt sida om

nedflyttningsstrecket. Vi tog omgående tag i den här matchen och hade en 2-0

ledning efter en knapp halvtimma och var det klart bättre laget i första halvlek.

Efter paus spelade vi försiktigare framåt och bevakade mest resultatet och även

om Sandarne reducerade i slutet så tycker jag vi hade bra kontroll på den här

matchen och tog en rättvis seger. Godkänt till samtliga för en bra inställning och

ett hårt arbete men extra plus till Hans Ulander som var planens dominant, Stefan

som aldrig gör en dålig match och till Lugi som trots att han är osynlig  i långa

stunder under matcherna gör dom avgörande sakerna som när han spelade fram

Magnus till 1-0 och själv gjorde 2-0 målet. Nu laddar vi om för två hemmamatcher,

Bollnäs på onsdag den 30/7 och Arbrå på lördag den 2/8, två matcher där siktet är

inställt på segrar och vi vill ha poäng i den jämna och tuffa striden runt strecket.

 

Torbjörn Olsson.
 

Omg. 16  2003-07-30

DIF – Bollnäs GIF FF: 1-2  (0-0)

 

Laget: Robert Backman – Niklas Sundberg, Hans Ulander, Henrik Ohlin,

Martin Nilsson – Lars Mickelsson, Aron Nordin, Magnus Johansson,

Jörgen Wennberg – Stefan Bryngelsson, Andreas Lögdahl.

Avbytare: Marcus Krutzén, Petter Lögdahl, Petter Jonsnäs,

Thomas Gill, Thomas Sundberg.

 

Målen: 0-1 (46), 0-2 (53), 1-2 (68) Lars Mickelsson.

 

Matchkommentar: En väldigt blek insats från vår sida och även om förlusten

stannade vid knappa 1-2 så var vi aldrig riktigt nära poäng, Bollnäs var idag

bättre på allt och vi var knappt tvåa på bollarna. Trots 0-0 i paus kändes det

som om vi inte var riktigt med i matchen och dom 8 inledningsminuterna i

andra halvlek förstör definitivt matchen för oss då Bollnäs gör sina två mål

på ett stillastående DIF-lag och trots att vi lyckas reducera till 1-2 med dryga

20 minuter kvar kan vi inte mobilisera någon glöd och skapa några möjligheter

till kvittering. Svårt att hitta orsaken till att vi var så dåliga idag men jag tror

att det kan vara en reaktion efter den senaste tidens ”måste” matcher där vi

har varit tvungna att ta poäng och klättrat över nedflyttningsstrecket. Idag har

det varit lite bonus om vi tagit poäng mot topplaget Bollnäs och inställning

och fokusering var inte 100 % hos våra spelare idag. Möjlighet till revansch

ges på lördag när vi gästas av Arbrå och med lite självrannsakan och bättre

inställning hos våra spelare tror jag på poängutdelning i den matchen.

 

Torbjörn Olsson.

 
Omg. 17  2003-08-02

DIF – Arbrå BK: 0-2  (0-0)

 

Laget: Robert Backman - Martin Nilsson, Hans Ulander, Aron Nordin,

Niklas Sundberg – Jörgen Wennberg, Lars Mickelsson, Stefan Bryngelsson,

Magnus Johansson – Imad Amjad, Andreas Lögdahl.

Avbytare: Marcus Krutzén, Petter Jonsnäs, Thomas Sundberg, Thomas Gill.

 

Målen: 0-1 (48), 0-2 (56).

 

Matchkommentar:

En dyrbar förlust som förpassade oss under nedflyttningsstrecket

igen och förlusten känns också lite onödig med tanke på hur spelet såg ut under

första halvlek då vi höll i taktpinnen och skapade en mängd bra målchanser . Vi

hade två stolpträffar och en ribbträff samt en handfull ytterligare bra lägen under

matchens första 45 minuter men som så många gånger förr är kylan i avsluten

inte den allra bästa och vi kan inte hela tiden skylla på otur när vi missar våra

chanser. Efter pausvilan höll vi inte ihop laget och Arbrå kunde under halvlekens

första 11 minuter kontra in två bollar på oss och då andra målet dessutom luktade

offside lång väg så sjönk moralen och vi var ett slaget lag. Vi hade lite problem

med laget denna dag och tvingades undvara Henrik Ohlin och detta påverkade

vårt försvarsspel negativt men vi hoppas på hans medverkan i nästa match, vidare

så chansade vi med spel för en halvskadad Lugi men detta höll inte och han fick

utgå under matchen och där är spel i de närmaste matcherna osäkert. Vi gjorde

trots dessa problem en klart godkänd första halvlek spelmässigt om vi bortser

från avslutsmomenten, i andra rasade hela laget ihop i takt med baklängesmålen.

För oss väntar en helt avgörande period med 4 matcher på 15 dagar när vi möter

Ljusne (b), Iggesund (b), Ljusne (h) och Enånger (b), lag som vi slåss med runt

nedflyttningsstrecket och där vi behöver bra poängutdelning för att inte vara helt

avsågade inför avslutningen av seriespelet.

 

Torbjörn Olsson.

 
Omg. 8  2003-08-06

Ljusne AIK FF – DIF: 2-4  (1-2)

 

Laget: Robert Backman – Ossian Tidblom, Lars Mickelsson, Hans Ulander,

Niklas Sundberg – Carlos Gustavsson, Petter Jonsnäs, Stefan Bryngelsson,

Jörgen Wennberg – Imad Amjad, Andreas Lögdahl.

Avbytare: Marcus Krutzén, Petter Lögdahl, Martin Nilsson, Thomas Gill,

Thomas Sundberg.

 

Målen: 1-0 (16), 1-1 (38) Stefan Bryngelsson, 1-2 (45) Andreas Lögdahl,

1-3 (83) Andreas Lögdahl, 1-4 (87) Thomas Sundberg, 2-4 (89).

 

Matchkommentar: Seger i den så viktiga hängmatchen från våromgången

borta mot Ljusne gjorde att vi åter klättrade över nedflyttningsstrecket. Att

detta var en viktig match för båda lagen med heta känslor och en hel del

nerver med i spelet visade sig omgående i matchöppningen. Tuffa närkamper

från start och vi fick en straff redan i 3 minuten som Stefan slog över, 2 minuter

senare var det Ljusnes tur att missa en straffspark som deras grinige stjärna

Stuart Mcmanus slog över. Ljusne tog sedan lite turligt ledningen men vi var

bra med i matchen och att vi vände till ledning före pausvilan kändes rättvist. Vi

var genomgående lite snabbare och bättre med bollen än våra motståndare och

även om Ljusne hade mycket boll så skapade man inte några heta chanser och vi

var lite vassare i våra anfall och idag tog vi också vara på våra chanser på ett

bättre sätt än tidigare och även om det dröjde till sista 10 minuterna innan vi

definitivt kunde avgöra så tycker jag vi hade bra koll på matchen och det var

satbilt i hela laget. Extra plus till Robert i målet, vårt nya mittlås Hans  och Lars,

2-målsskytten Lugi och så visade våra nyförvärv Carlos och Imad att dom blir

stora tillgångar för oss under hösten. Matchen fick en otrevlig avslutning då Ljusne

tappade humöret och fick 2 man utvisade i slutminuterna och heder åt vårt lag

som inte lät sig påverkas av Ljusnes dåliga uppträdande. Nu laddar vi om för en

ny viktig match på lördag mot Iggesund borta.

 

Torbjörn Olsson.

 
Omg. 18  2003-08-09

Iggesunds IK – DIF: 5-1  (1-1)

 

Laget: Robert Backman – Ossian Tidblom, Lars Mickelsson, Hans Ulander,

Niklas Sundberg – Carlos Gustavsson, Petter Jonsnäs, Stefan Bryngelsson,

Jörgen Wennberg – Imad Amjad, Andreas Lögdahl.

Avbytare: Marcus Krutzén, Petter Lögdahl, Thomas Gill, Andreas Berglund,

Magnus Johansson.

 

Målen: 1-0 (38), 1-1 (45) Imad Amjad, 2-1 (56), 3-1 (60), 4-1 (65), 5-1 (87).

 

Matchkommentar:En bedrövlig insats från vår sida där allt var nattsvart och

man kan undra hur vi kan uppträda så oinspirerat och viljelöst när varje match

betyder så mycket för oss i den tuffa striden runt nedflyttningsstrecket. I en

dålig första halvlek får Iggesund enkelt göra 1-0 på en frispark där Robert står

och sover, när vi sedan får 1-1 väldigt billigt efter grovt slarv i Iggesundsförsvaret

strax före paus tror man att detta skall bli en väckarklocka för oss till den andra

halvleken men det blir precis tvärtom och vi gör säsongens sämsta insats de sista

45 minuterna där Iggesund väldigt enkelt får gå fram till en 5-1 seger som kunde

varit ännu större. Kan inte hitta någonting positivt från den här matchen och nu

är det självrannsakan hos våra spelare som gäller, inställningen och kamplusten

får inte vara så här i fortsättningen om vi skall fixa ett nytt kontrakt. Närmast

väntar en ”måstematch” hemma på IP på onsdag när vi gästas av Ljusne och där

är seger och tre poäng nästan ett måste för att vår situation inte skall bli alltför

svår att reda upp inför höstspurten.

 

Torbjörn Olsson.
 

Omg. 19  2003-08-13

DIF – Ljusne AIK FF: 3-2  (2-0)

 

Laget: Marcus Krutzén – Ossian Tidblom, Hans Ulander, Henrik Ohlin,

Martin Nilsson – Lars Mickelsson, Stefan Bryngelsson, Jörgen Wennberg –

Carlos Gustafsson, Andreas Lögdahl, Imad Amjad.

Avbytare: Petter Lögdahl, Petter Jonsnäs, Thomas Sundberg, Thomas Gill,

Niklas Sundberg.

 

Målen:1-0 (6) Jörgen Wennberg, 2-0 (10) Lars Mickelsson, 2-1 (60), 2-2 (65),

3-2 (88) Imad Amjad.

 

Matchkommentar:Seger i denna viktiga match var nästan ett måste och med

en hel del tur lyckades vi stå som segrare efter Imads segermål i slutminuten. Vi

gjorde en bra första halvlek och gick tidigt fram till 2-0 ledning efter bra anfall

och avslut och hade i paus bra kontroll på den här matchen men som så många

gånger förr denna säsong orkar vi inte fullfölja och i andra halvlek var Ljusne

det bättre laget. Efter deras kvittering och en utvisning för Thomas Sundberg så

kändes en seger långt borta och Marcus i målet som strax före start fick ersätta

en sjuk Robert Backman fick verkligen visa upp sig och gjorde detta mycket bra.

I slutminuten kom så vårt oväntade men otroligt sköna segermål då vi lyckades

med en snabb spelvändning från eget straffområde hitta Imad med en lång djup-

ledsboll som han efter närkamp med Ljusnemålvakten och en försvarare lyckades

stöta in i mål, välförtjänt för Imad som tillsammans med Marcus i målet var våra

stora segerorganisatörer denna kväll. Nu suger vi på detta några dagar innan vi

börjar ladda för nästa match, Enånger borta på söndag, åter ett lag som vi slåss med      

runt nedflyttningsstrecket och där poängen är lika viktiga som ikväll.

 

Torbjörn Olsson.

 
Omg. 20  2003-08-17

Enångers IK – DIF: 1-1   (0-1)

 

Laget: Robert Backman – Ossian Tidblom, Hans Ulander, Aron Nordin,

Martin Nilsson – Lars Mickelsson, Stefan Bryngelsson, Jörgen Wennberg –

Carlos Gustavsson, Andreas Lögdahl, Imad Amjad.

Avbytare: Niklas Sundberg, Thomas Gill, Daniel Andersson, Lars Engelbrekts.

 

Målen: 0-1 (44) Niklas Sundberg, 1-1 (85).

 

Matchkommentar: En viktig poäng i striden runt nedflyttningsstrecket som med

lite tur kunde varit tre men ett oavgjort resultat var nog kanske det mest rättvisa i

den här matchen men visst svider det lite att vi inte kunde vinna när så lite återstod

när kvitteringsbollen gick i mål. Vi började matchen beslutsamt och var det bättre

laget till en början men allt eftersom tiden gick fick Enånger mer att säga till om och

det var gott om målchanser åt båda håll i den första halvleken men när Niklas gav oss

ledningen i halvlekens sista minut kändes det ändå rättvist. I paus pratade vi mycket om

hur vi skulle hålla tätt bakåt något som varit vårt problem i andra halvlekarna under

hela säsongen och vårt snack gav resultat och vi hade ganska bra kontroll på matchen

och Enånger fick inte några klara målchanser och vi kunde sticka upp i flera kontrings-

anfall men lyckades inte i de sista avgörande momenten. Med knappa 5 minuter kvar

så grinade oturen mot oss när Enångers Janne Westin avslutade med ett skott som tog

via en av våra försvarare och ställde Robert och bollen gick in via ribban. Trots detta

gör vi som helhet en bra match som lovar gott inför fortsättningen och samtliga visade

en bra inställning och med samma jobb i fortsättningen skall ett nytt kontrakt kunna fixas.

Extra plus delar vi idag ut till Hans i försvaret, Lars på mitten och Imad framåt, tyvärr så

fick Imad utgå på grund av en fotskada i slutet och det såg inte bra ut. Nu avslutas serie-

spelet under mer normala former och det blir inte så tätt mellan matcherna som det varit

den närmaste tiden och närmast väntar IFK Bergvik hemma på IP på lördag.

 

Torbjörn Olsson. 
 

Omg. 21  2003-08-23

DIF – IFK Bergvik: 5-1  (3-1)

 

Laget:Robert Backman – Ossian Tidblom, Aron Nordin, Hans Ulander, Martin Nilsson –

Lars Mickelsson , Stefan Bryngelsson, Niklas Sundberg – Carlos Gustavsson, Andreas

Lögdahl, Jörgen Wennberg.

Avbytare: Marcus Krutzén, Petter Jonsnäs, Petter Lögdahl, Thomas Sundberg, Thomas Gill.

 

Målen:1-0 (8) Stefan Bryngelsson, 2-0 (24) Andreas Lögdahl, 2-1 (28),

3-1 (34)  Andreas Lögdahl, 4-1 (62) Jörgen Wennberg, 5-1 (68) Andreas Lögdahl.

 

Matchkommentar: En väldigt viktig seger och dessutom en helt rättvis sådan och idag fick

vi även utdelning framåt och detta gör att vi går stärkta in till de fem avslutande omgångarna.

Vi startade matchen lite trevande de första minuterna men efter Stefans ledningsmål  så fick

vi flyt och ordning på vårt spel och även om Bergvik fick reducera till 1-2 efter slarv i vårt

försvar så var det aldrig någon fara och vi kunde bärga en komfortabel seger som med lite

tur kunde varit ännu större. Vårt spel fungerade stundtals utmärkt och flera av målen kom efter långa och fina anfall och Bergvik var under långa stunder utspelade. Plusbetyg till hela

laget för dagens insats men extra plus till våra centrala spelare Lars, Stefan och Niklas på mitten och givetvis Lugi som svarade för 3 mål. Vi gläda åt den här segern några dagar innan

börjar ladda för nästa match som blir Forsa borta på fredag (29/8) för även om tabelläget har

ljusnat för oss så har vi en lång väg kvar och behöver ytterligare segrar innan kontraktet är

säkrat inför nästa säsong.

 

Torbjörn Olsson  

 
Omg. 22  2003-08-29

Forsa IF – DIF: 0-3  (0-1)

  

Laget: Robert Backman – Ossian Tidblom, Lars Mickelsson, Hans Ulander,

Martin Nilsson – Petter Jonsnäs, Stefan Bryngelsson, Niklas Sundberg –

Carlos Gustavsson, Andreas Lögdahl, Jörgen Wennberg.

Avbytare: Andreas Berglund, Thomas Sundberg, Thomas Gill, Daniel Andersson.

 

Målen: 0-1 (27) Petter Jonsnäs, 0-2 (52) Jörgen Wennberg, 0-3 (67)

Andreas Lögdahl.

 

Matchkommentar:En skön seger i den viktiga bortamatchen mot Forsa och en seger

som stärker oss i serieavslutningen. Frånsett de första 7-8 minuterna då Forsa hade

några framstötar så blev det vi som hade det mesta och bästa fortsättningsvis. Ett bra

försvarsspel och snabba omställningar gav oss många fina målchanser och frånsett

Petter Jonsnäs viktiga 1-0 mål borde vi gjort ytterligare ett par mål och avgjort den här

matchen under första halvleken. Vi avgjorde istället under den första kvarten efter paus

och efter 3-0 bevakade vi mest vår ledning och det gav Forsa ett par fina chanser i slutet

men då visade Robert sin klass i målet. Helt klart överbetyg till samtliga för dagens insats

men extra plus till mittlåset Lars och Hans sen gläds man också åt ungdomarnas (Niklas

och Petter) insats på mittfältet. Segern gör att vi återfinns ovanför nedflyttningsstrecket men

vi måste inkassera flera segrar för att fixa ett nytt kontrakt. Ljusne och även Stugsund ser

avhängda ut i botten men sen är vi 6 lag inom 4 poäng som slåss för att undvika den sista

nedflyttningsplatsen. Ett av dessa lag är Ilsbo som vi möter hemma på IP (lördag) i nästa

omgång och en match som vi bör vinna om vi vill spela i fyran även nästa år.

 

Torbjörn Olsson


 
Omg. 23  2003-09-06

DIF – Ilsbo SK: 2-2 ( 1-1)

 

Laget: Robert Backman – Ossian Tidblom, Aron Nordin, Hans Ulander,

Martin Nilsson - Lars Mickelsson, Stefan Bryngelsson, Niklas Sundberg –

Carlos Gustavsson, Andreas Lögdahl, Jörgen Wennberg.

Avbytare: Marcus Krutzén, Andreas Berglund, Petter Jonsnäs, Imad Amjad,

Thomas Gill.

 

Målen: 1-0 (7) Stefan Bryngelsson, 1-1 (37), 1-2 (47), 2-2 (54)

Jörgen Wennberg.

 

Matchkommentar:Oavgjort och endast en poäng i denna viktiga hemmamatch

mot bottenkollegan Ilsbo SK är ett resultat som var för dåligt för oss och kan visa

sig ödesdigert när seriespelet avslutas. Vi hade behövt seger och tre poäng men var

idag alldeles för bleka och det finns inget att erinra mot slutresultatet för inget av

lagen var värda seger idag. Vi startade förvisso matchen bra och fick även utdelning

när Stefan slog in 1-0 och så långt såg det bra ut men när sen Lugi gjordes ner i straff-

området men inte fick den straff han borde haft så försvann gnistan från vårt lag och

vi gnällde mest på allt och alla och vi fick ingenting att fungera efter detta. Taffliga

ingripanden både från Robert i målet och vårt försvar gjorde att Ilsbo vände matchen

och gick till 2-1 ledning men vi lyckades genom Jörgen rädda en poäng men ingen av

våra spelare kan få godkänt för dagens insats. Skall man ändå försöka ta fram något

positivt så var det här trots allt vår femte raka match utan förlust och vi ligger kvar

över nedflyttningsstrecket. Nu väntar tre tuffa avslutningsmatcher (bl.a. topplagen

Edsbyn och Näsviken) och vi behöver minst en seger till för att klara kontraktet, det

blir tufft men vi tror och känner att vi kan klara av det här trots det pressade läget.

 

Torbjörn Olsson


Omg. 24  2003-09-14

Edsbyns IF FF – DIF: 1-1  (0-1)

 

Laget: Marcus Krutzén – Ossian Tidblom, Aron Nordin, Hans Ulander,

Thomas Sundberg – Petter Jonsnäs, Stefan Bryngelsson, Niklas Sundberg –

Carlos Gustavsson, Andreas Lögdahl, Jörgen Wennberg.

Avbytare: Thomas Gill, Andreas Berglund, Daniel Andersson, Pontus Dahlgren.

 

Målen: 0-1 32) Andreas Lögdahl, 1-1 (83).

 

Matchkommentar:En viktig poäng mot serietvåan Edsbyn borta och klart godkänt

betyg för vår insats, framförallt för vår inställning där hela laget kämpade matchen

igenom och visade att man ville ha poäng. Visst hade Edsbyn mycket boll och styrde

spelet men det var också lite av vår taktik, att försvara oss med mycket folk och sen

snabbt ställa om och kontraslå när vi vann bollen och det lyckades vi med riktigt bra.

Ser vi sedan till klara målchanser så tycker jag att vi var vassare än Edsbyn, Jörgen och

Carlos hade varsitt friläge i 1:a halvlek och så minns man Lugis skott i 2:a halvlek där

Edsbyns målvakt svarade för en suverän räddning mot detta hade Edsbyn två klara

målchanser, en i vardera halvleken som Marcus i målet avvärjde på ett utmärkt sätt. Det

såg länge ut som om Lugis ledningsmål där han vände bort försvaret och placerade bollen

invid ena stolpen skulle räcka till seger men vid en tilltrasslad situation i vårt straffområde

som luktade offside lång väg kunde Edsbyn slå in kvitteringen och kanske skipades också

rättvisa med det kvitteringsmålet. Godkänt till samtliga som sagt men vi måste ändå ge

extra plus till Stefan samt våra 16-åringar, Marcus i målet och Petter på mitten. Vår fina

höstform håller i sig och detta var 6:e raka matchen utan förlust men fortfarande behöver vi

en seger till för att fixa kontraktet och den ska vi försöka ta i nästa omgång (lördag) när vi

möter serieledande Näsviken hemma på IP.

 

Torbjörn Olsson 


Omg. 25  2003-09-20

DIF – Näsvikens IK: 0-3   (0-1)

 

Laget: Marcus Krutzén – Ossian Tidblom, Aron Nordin, Hans Ulander,

Thomas Sundberg – Petter Jonsnäs, Stefan Bryngelsson, Niklas Sundberg –

Lars Mickelsson, Andreas Lögdahl, Jörgen Wennberg.

Avbytare: Imad Amjad, Carlos Gustavsson, Andreas Berglund, Thomas Gill,

Robert Backman.

 

Målen: 0-1 (27), 0-2 (47), 0-3 (49).

 

Matchkommentar: Förlust i årets sista hemmamatch och vi förpassades på

nedflyttningsplats inför sista omgången och förutsättningen inför avslutningen

är enkel, vi måste besegra Rengsjö borta samtidigt som Forsa förlorar eller att

Sandarne tar högst en poäng. Svårt och tufft givetvis speciellt när vi är beroende

av andra resultat men inte omöjligt och vi skall i alla fall göra allt vi kan för att

besegra Rengsjö och ta den sista chansen. I helgens match är det bara att erkänna

att vi förlorade mot ett bättre lag och Näsviken var bättre än oss på alla positioner

och är fullt värdiga seriesegrare och det är bara att gratulera ”Niken” och önska dem

lycka till i kvalet. Vår chans i matchen var att få en bra start och läget fanns när vi

fick straff efter 10 minuters spel men tyvärr så brände Lugi den chansen när vi sen

åkte på 0-1 underläge där vi velat ha frispark i momentet före så sjönk moralen i vårt

lag. Vi pratade i paus om att kriga i andra halvlek men ett virrigt försvarsspel där vi

tappade positionerna gjorde att Näsviken kunde punktera matchen med två snabba mål

i halvlekens inledning och sen kontrollerade man matchen som man ville. Ingen kan få

godkänt i vårt lag och mest besviken är man på att vi vek ner oss så lätt i andra halvlek

trots att vi endast låg under med uddamålet i paus. Nu gör vi en sista kraftansträngning

för att besegra Rengsjö borta samtidigt som vi hoppas på hjälp från andra lag, visst behövs

det en del tur för att detta ska slå in men är det något vi saknat under året så är det tur och

vi hoppas att den vänder lagom till avslutningen.

 

Torbjörn Olsson. 


 

Omg. 26  2003-09-28

Rengsjö SK – DIF: 2-4  (0-1)

 

Laget: Robert Backman – Ossian Tidblom, Lars Mickelsson, Henrik Ohlin,

Thomas Sundberg – Niklas Sundberg, Petter Jonsnäs, Stefan Bryngelsson,

Jörgen Wennberg – Andreas Lögdahl, Imad Amjad.

Avbytare: Thomas Gill, Carlos Gustavsson, Andreas Berglund, Pontuas

Dahlgren, Daniel Andersson.

 

Målen: 0-1 (23) Imad Amjad, 0-2 (46) Jörgen Wennberg, 1-2 (66),

1-3 (77) Andreas Lögdahl, 2-3 (86), 2-4 (88) Petter Jonsnäs.

 

Matchkommentar: Vi gjorde vad vi kunde för att rädda ett nytt kontrakt men den 

otur kombinerat med vår egen oförmåga som vi visat under säsongen gjorde att vi

tvingas börja om i division 5 nästa säsong. Vår lite hetare vilja fällde avgörandet i

vår segermatch mot Rengsjö och hela laget visade en bra inställning och segern var

under matchen aldrig hotad. Vi ger godkänt till hela laget och delar ut extra plus till

Thomas S i backlinjen, Stefan och Jörgen på mitten samt Lugi i anfallet. Men vår

seger räckte alltså inte till att förnya kontraktet, Sandarne lyckades i matchens sista

sekunder avgöra till 2-1 seger och passerade oss med en poäng och Forsa lyckades

vända ett 0-2 underläge och nå 4-4 vilket gjorde att vi slutade på samma poäng men

med 3 minusmål sämre blev vi förpassade till femman och visst känns det lite bittert

att tvingas ta det steget ner men vi måste också erkänna  faktum att gör man en så svag

inledning på seriespelet (endast 5 poäng och klart sist i tabellen efter 10 omgångar) som

vi gjorde så är det svårt att rätta till detta senare under seriespelet även om vi var nära.

Nu väntar ett tufft jobb för föreningen och sektionen för att få in fotbollen på rätt spår

igen, laget har föryngrats under säsongen och har under hösten visat att man räcker till

och nu är det läge att också byta ut ledningen närmast laget något som man så här i

efterhand kanske borde gjort inför den här säsongen. DIF-fotbollen har under drygt 15

år varit ett av de dominerande lagen i distriktet men under de senaste säsongerna har

man visat en negativ trend, med en ny ledning som tillsammans med spelarna tar sitt

ansvar tror jag man bryter den trenden och kan påbörja en ny framgångsperiod. Jag

önskar spelarna och föreningen lycka till och tackar samtidigt, trots de senaste årens

klena sportsliga resultat, för en trevlig tid tillsammans.

 

Torbjörn Olsson

  
 
 
 
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer
SPORTLEVERANTÖR 2021
STÖTTA DELSBO IF
FACEBOOK & TWITTER