SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
DELSBO IF
Fotboll - A herr

Rapport från seniorfotbollen 10/3


Nu har spelat vår första träningsmatch för året och för motståndet stod Sandarne på Hällåsens genomsura grusplan. Det blev förlust med 2-1 efter samma siffror i paus. Vi var det bättre laget, vilket vi också bör vara, men Sandarne kunde genom två tidiga mål hålla undan resten av matchen. Vi hade 17-7 i klara målchanser och det säger väl en hel del om hur det såg ut.


Laget: Per Berglöf – Martin Nilsson (ut 45), Jens Back, Hans Ulander, Andreas Berglund – Sebastian Lusth, Stefan Bryngelsson Johan Larsson (ut 45), Jimmy Henriksson, Jörgen Wennberg – Pär Nordin. Avb: Henning Nilsson (in 46) och Patrik Lindh (in 46).
 

Målet: (19) 2-1 Stefan Bryngelsson.
 

Vi ska väl inte dra för stora växlar på detta utan helt frankt konstatera att vi har en del att jobba på, både i försvarsspelet och i anfallsspelet. Vi hade en nykomponerad backlinje som visade att samträning behövs. Anfallsmässigt så skapade vi otroligt med klara lägen, vilket i sig är positivt, som vi naturligtvis måste omsätta i mål. Det är ju liksom det det går ut på…
 

Kommande träningsmatcher:
13/3 Ljusne h 18.30
17/3 Viksjöfors h 13.00
20/3 Rengsjö h 18.30
24/3 Iggesund h
27/3 Norrbo h 18.30
28/3 Söderhamn b 18.00
1/4 DM åttondelsfinal
7/4 (ev.) DM kvartsfinal
10/4 Bjuråker b 18.30
13/4 (ev.) DM semifinal
14/4 Matfors b 16.00
20/4 Edsbyn b
21/4 Hög h
27/4 Lucksta h 13.00
28/4 Sveg b
 

Inför det här året har vi haft struligare än någonsin med matcherna men detta är vad som ligger framför oss innan serierna drar igång. Vi kommer att i dessa matcher spela med lag 1 alt. lag 2 eller blanda laget mellan tilltänkta trupper. Skönt att det är på gång med lite matcher nu efter en vinterdvala. Man känner liksom att våren närmar sig!
 

Fotbollshälsningar
Matts Jonsson, Torbjörn Olsson och Peter Mickelsson
 
 

Rapport från seniorfotbollen 25/3


Söndagens match mot Iggesund blev väl ingen direkt värdemätare för att motståndet höll tyvärr ingen högre klass. Lite otur att Iggarna hade så stora skadeproblem att de inte kunde bjuda upp. Matchen slutade 8-1 (7-0)Segern hade faktiskt kunnat blivit ännu större.

Laget mot Iggesund: Per Berglöf – Andreas Berglund, Jens Back, Hans Ulander, Johan Larsson – Stefan Bryngelsson, Andreas Lögdahl (ut 45), Jimmy Henriksson – Sebastian Lusth (ut 45), Pär Nordin (ut 70), Jörgen Wennberg. Avb. Patrik Lindh (in 46), Martin Nilsson (in 46) och Tobias Jonsson (in 70).
 

Målen: Jörgen Wennberg 2, Andreas Lögdahl 2, Sebastian Lusth 2, Stefan Bryngelsson 1 och Jimmy Henriksson 1.
 

Spelarkritik bryr vi oss inte om utan konstaterar att vi gjorde 8 mål vilket är godkänt mot vilket motstånd som helst egentligen. Vi hade ju stora problem att omsätta målchanser i mål senast mot Sandarne.
På skärtorsdagen spelar vi mot Söderhamn på Hällåsen och då får vi verkligen bekänna färg. Det är viktigt för oss att får den typen av motstånd nu när det har gått emot oss i uppladdningen hittills.


Fotbollshälsningar

Matts Jonsson, Peter Mickelsson och Torbjörn Olsson
 
 

Rapport från seniorfotbollen 28/3-02


Söderhamn – Delsbo 1-4 (0-1)


Laget mot SFF: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Johan Logård – Stefan Bryngelsson, Andreas Lögdahl (ut 45), Jimmy Henriksson – Sebastian Lusth (ut 70), Henning Nilsson (ut 55 in 70), Jörgen Wennberg. Avb: Per Berglöf, Andreas Berglund (in 46), Johan Larsson, Patrik Lindh (in 55) och Joakim Goude.
 

Målen: 0-1 (5) Sebastian Lusth, 0-2 (60) Patrik Lindh, 0-3 (73) Jimmy Henriksson, 1-4 (85) Jörgen Wennberg.
 

Fotboll är en intressant sport. Från att ha varit lite nedslagna efter alla inställda matcher och tveksamma insatser i de två vi spelat gick vi idag ut och visade tåga och beslutsamhet. Nu ska man ha klart för sig att en träningsmatch vid den här tiden kan man ibland ta med en nypa salt. För vår del var det dock oerhört viktigt att få ett kvitto på att vi är på rätt väg i våra tankar.
I dagens match gör vi en försvarsmässigt mycket bra insats. Vi uppträdde som en enhet där alla stod upp och kom rätt i positionerna. Att vi sedan får våra omställningar där vi skapar chanser är frukten av försvarsspelet. Beröm till hela laget och i synnerhet till centrallinjen där Henrik och Jimmy/Stefan visar att de är viktiga för oss.
Nu tar vi påskvila några dagar och ser fram emot DM åttondelen mot Bjuråker på måndag. Det vill till att inte tuppkammen växer för mycket utan att vi går in med samma beslutsamhet som idag. Gör vi det så blir vi ytterst svårslagna!


Fotbollshälsningar

Matts Jonsson, Torbjörn Olsson och Peter Mickelsson
 
 

Åttondelsfinal DM


02 04 03

Bjuråker – Delsbo:  0-11 (0-6)


Laget: Per Berglöf – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Johan Logård – Stefan Bryngelsson, Andreas Lögdahl, Jimmy Henriksson – Sebastian Lusth, Pär Nordin, Jörgen Wennberg. Avb: Henning Nilsson, Johan Larsson, Andreas Berglund, Patrik Lindh och Robert Backman.
 

Målen: Henning Nilsson 5, Jörgen Wennberg 2, Pär Nordin 2, Stefan Bryngelsson och Andreas Lögdahl.


Storseger mot grannen Bjuråker i första tävlingsmatchen för året. Mot motstånd av den här karaktären är det viktigt att ta kommandot direkt och förhoppningsvis även få utdelning. Ju längre matchen lever ju mer stressande kan det bli. Dessutom när alla, inklusive oss själva, förväntar sig att vi ska gå ut och spela ut ett lag.
Vi hade 3-0 redan efter 14 minuter och då var loppet kört. 6-0 i paus och segern skrevs alltså till slut till hela 11-0.
Spelar kritiken kan lätt bli överflödig när man är så överlägsna men om man ska nämna någon så förtjänar Henning ett omnämnande. Med sin snabbhet sprang han Bjuråkers försvar sönder och samman i andra och gjorde våra samtliga 5 mål.

Nu stundar Söderhamn i kvarten.


Torbjörn Olsson, Peter Mickelsson och Matts Jonsson
 
 

Kvartsfinal DM


02 04 08

Söderhamn – Delsbo 2-0 (1-0)


Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Johan Logård – Stefan Bryngelsson, Andreas Lögdahl, Jimmy Henriksson – Sebastian Lusth, Pär Nordin, Jörgen Wennberg. Avb: Martin Nilsson, Andreas Berglund, Patrik Lindh och Per Berglöf.


Respass i kvarten av ett Söderhamn som visade sig vara lite bättre den här matchen så det får vi acceptera. Lite synd att vi inte kan få ledningen efter en kvart när Pär har ett bra läge. Man behöver framgång målmässigt i sådana här matcher för att orka stå emot.
Lugi inledde matchen mycket bra och vi faller ihop lite när han tvingades utgå efter en halvtimme.
Matchavgörande blev dock straffmissen vid ställningen 1-0 där Henrik tyvärr inte kunde trycka in kvitteringen. 2-0 kom strax efter det och då fanns tendenser till gamnackar hos många. Starkt ändock att stå upp och inte låta det rinna iväg för då fanns risken till ett smärre ras.
En bra insats överlag där beröm ges till Robban i målet och Lugi framåt.
Vi har fått de besked vi behövde de senaste matcherna och har nu några veckor på oss att finslipa detaljer i vårt omställningsspel. Försvarsmässigt ser vi rätt stabila ut men är känsliga när vi drabbas av övermod. För anfallsspelet oroar vi oss inte nämnvärt med de egenskaper och alternativ som finns i truppen.

På fredagen spelades också en träningsmatch mot Norrbo där vårt div 6 lag tyvärr förlorade med 4-3. Konstateras kan att vi behöver lyfta oss lite därvidlag och att det är viktigt att så sker. Många av de spelare som spelade i fredags kommer säkert att spela åtskilliga matcher i trean.


Torbjörn Olsson, Matts Jonsson och Peter Mickelsson
 
 

Rapport från seniorfotbollen 02 04 21


02 04 20

Delsbo – Edsbyn 1-2 (0-1) 


Laget: Robert Backman – Martin Nilsson, Hans Ulander, Andreas Berglund, Johan Logård – Henning Nilsson, Johan Larsson, Stefan Bryngelsson, Patrik Lindh – Andreas Lögdahl, Pär Nordin.
Avb: Tobias Jonsson, Ossian Tidblom och Thomas Sundberg.


Målet: (48) 1-1 Pär Nordin (Andreas Lögdahl)


Lite snopet att förlora den här matchen med tanke på de klara lägen vi skapar under matchens sista 20 minuter. Vi började lite tveksamt och lät gästerna styra lite väl mycket. Deras ledningsmål kom ganska logiskt men efter det biter vi ifrån oss ganska bra. Efter vårt kvitteringsmål i andra halvlek har vi en period där vi är mycket passiva och deras vinstmål var en frukt av detta.
Vi tar över igen i slutet av matchen och borde som sagt ha fått med oss minst oavgjort.
En bra kämpainsats av ett ungt lag. Vi saknade några etablerade spelare idag men så kan det ju komma att se ut även i serien.


02 04 21
Delsbo 2 – Hög 3-2 (2-2)  


Laget: Marcus Eriksson – Ossian Tidblom, Martin Nilsson, Andreas Berglund, Stefan Jonsson – Patrik Lindh, Johan Larsson, Thomas Sundberg, Thomas Gill – Henning Nilsson, Tobias Jonsson. Avb: Lars Engelbrekts, Pontus Dahlgren och Håkan Lovén.


Målen: 1-0 Patrik Lindh, 2-2 Lars Engelbrekts och 3-2 Henning Nilsson.
 

Det blev ingen större tillställning på den dammiga grusplanen. Starkt dock att vinna mot ett lag från en högre division. Många av spelarna har dessutom spelat två matcher i helgen så att kvalitén ibland är lite sådär är väl förståligt.


Matts Jonsson, Torbjörn Olsson och Peter Mickelsson.
 
 

Rapport från seniorfotbollen 02 04 24


02 04 23

Rengsjö – Delsbo: 1-1 (1-1) 


Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Joakim Goude, Johan Larsson – Andreas Berglund, Andreas Lögdahl, Jimmy Henriksson  Sebastian Lusth, Henning Nilsson, Patrik Lindh.

Avb: Tobias Jonsson, Martin Nilsson och Thomas Sundberg.


Målet: 1-1 (34) Henning Nilsson (Andreas Lögdahl)


Första matchen på gräs för året på en riktigt bra plan. På något sätt så känns det att det börjar på allvar när man kommer ut på gräs. Den här matchen var mest för att känna hur det är och ett led i förberedelserna inför seriestarten.
Om man jämför den här matchen med seriepremiären ifjol, som vi vann med
1-0, var vi som helhet bättre med den här gången. Laget som spelade nu var ungt och orutinerat och kommer säkert att förändras en hel del till premiären. Positivt dock att så många får chansen att visa vad de går för och att de verkligen kan stå upp. Debuterade gjorde Joakim och Thomas vilket är glädjande att se att det kommer spelare underifrån.

Premiären mot Gestrike/Hammarby kan ju mycket väl bli på IP:s gräs om detta väder fortsätter. Tyvärr kan vi konstatera att vår försäsong har präglats av mycket strul och det fortsätter in i det sista. Lucksta som vi skulle ha spelat mot i helgen är upptagna med cupmatch mot Elfsborg. Det innebär att A-laget möter Sveg på lördag och att div 6-laget blir utan match. Dessutom har vi återigen några spelare borta så vi kan tyvärr inte ställa upp med ett tilltänkt premiärlag i genrepet.
Vi inser dock att vi som alla andra lag inte kommer att ha alla spelare tillgängliga till varje match så vi får "gilla läget" och göra det bästa av situationen.


Matts Jonsson, Torbjörn Olsson och Peter Mickelsson
 
 

Rapport från seniorfotbollen 02 04 28


02 04 28

Arbrå – Delsbo 3-2 (2-1)

Matchen spelades i Österböle, Rengsjö.
 

Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Joakim Goude (ut 40), Johan Logård – Andreas Berglund, Jimmy Henriksson, 
Andreas Lögdahl (ut 55) – Sebastian Lusth (ut 45), Pär Nordin (ut 75),
Henning Nilsson. Avb: Patrik Lindh (in 40), Johan Larsson (in 46),
Tobias Jonsson (in 55), Martin Nilsson (in 75) och Per Berglöf.


Målen: 1-0 (20), 2-0 (36), 2-1 (40) Sebastian Lusth (Pär Nordin), 2-2 (66) Pär Nordin, 3-2 (70).
 

Om man ska gå efter den gamla devisen "ett dåligt genrep en bra premiär" så får Gestrike/Hammarby det jobbigt på lördag. Givetvis hade det varit skönare med en komfortabel seger idag men så här är det ibland.
Matchen spelades på en mycket liten plan i Österböle, Rengsjö och den
mätte endast 90 x 45 m. Det medförde att det handlade mest om kamp i regnvädret på den ojämna planen. Arbrå visade sig vara ett fysiskt lag som verkligen ville vinna den här matchen. Är man inte då på tårna och står upp fullt ut blir det stryk, så enkelt är det. Samtidigt måste det medges att vi inte fick till vårt passningsspel beroende på underlaget och att karaktären på matchen inte på något sätt gynnade oss. Ser vi till antalet målchanser så borde vi väl ha fått med oss ett oavgjort resultat men så är det. Arbrå vann på sin hetare vilja.
Olyckligt att vår unge mittback Joakim Goude skadade sin fotled. Det rör sig troligen om en lättare vrickning och han borde vara rehabiliterad till helgen. Dessutom har Sebastian lite känning i låret så han vilade andra av säkerhetsskäl. Jörgen Wennberg vilade för en lättare sträckning men han är åter i träning. Stefan Bryngelsson och Henrik Ohlin är åter hemma den här veckan så förhoppningsvis är alla spelare i truppen tillgängliga för spel i seriepremiären.

Premiären i div 3 spelas på lördag mot G/H hemma på IP kl. 15.00.

Vi ses där!


Matts Jonsson, Torbjörn Olsson och Peter Mickelsson
 
 

Omg. 1


02 05 04

Delsbo – Gestrike Hammarby 2-3 (1-1)


Laget: Robert Backman – Jens Back (ut 86), Hans Ulander, Henrik Ohlin, Johan Logård – Sebastian Lusth, Stefan Bryngelsson, Jimmy Henriksson, Jörgen Wennberg – Andreas Lögdahl (ut 27), Pär Nordin (ut 65).
Avb: Per Berglöf, Andreas Berglund (in 86), Johan Larsson, Patrik Lindh (in 27) och Henning Nilsson (in 65).
 

Målen: 0-1 (30), 1-1 (34) Stefan Bryngelsson, straff, 2-1 (48) Pär Nordin (Sebastian Lusth), 2-2 (67) och 2-3 (85).

Äntligen div III fotboll på Delsbo IP igen även om det blev ett lite snöpligt slut med straffmålet fem minuter kvar.
Vi börjar matchen lite trevande och deras ledningsmål efter en halvtimme är väl inte helt ologiskt även om situationen inte såg så farlig ut från början. Några minuter senare hittar Stefan Sebastian i straffområdet strax efter och han rivs ner. Oavgjort i paus kändes rättvist och slutresultatet skulle väl ha blivit oavgjort också om det inte hade grinat oss i ansiktet under andra halvlek. En halvlek som vi inleder bra och vi har efter 2-1 målet ett jätteläge att göra 3-1.
Kvitteringen kom på en hörna och gästernas segermål slogs sedan in på straff.
Bra insatser överlag med toppar i Hans, Sebastian och Patrik.
Oerhört tungt att förlora på det här sättet när vi såg ut att ha läget någorlunda under kontroll. En jobspost drabbades vi av också när "Lugi" fick problem med sitt knä tidigt i matchen. Ytterst osäkert om han kan vara med i nästa match som spelas nästa tisdag (14/5) på Glysis mot ABK.
Vi kommer igen, den saken är klar!


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 

Omg. 2 


02 05 14

Hudiksvalls ABK – Delsbo IF:  2-0 (1-0)


Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Anders Jonasson (ut 86) – Sebastian Lusth, Andreas Berglund (ut 45), Stefan Bryngelsson, Jimmy Henriksson, Jörgen Wennberg – Pär Nordin (ut 86).
Avbytare: Per Berglöf, Henning Nilsson (in 46), Johan Larsson (in 86), Patrik Lindh (in 86) och Joakim Goude.

Målen: 1-0 (2) och 2-0 (70).


Ytterligare en snöplig och hedersam förlust i upptakten. Vi började trevande och lät ABK göra 1-0 mycket enkelt efter redan 1.20 spelade. Efter det reser vi oss och gör en bra första halvlek utan att få in bollen trots en rad bra lägen. I den 19:e minuten vinner Pär en duell mot ABK:s målvakt med utvisning och straff som följd. En mycket hård frilägesutvisning och frilägesregeln borde faktiskt ses över. På den efterföljande straffen räddar målvakten Stefans skott och vi gick miste om den bjudningen att komma in i matchen. Vi skapar flera bra lägen och spelar riktigt bra i det numerära övertaget. I andra så är det egentligen ingen skillnad mellan lagen. Hur konstigt det än kan låta så är det svårt att vara en man mer också. Man blir initiativlösa och det andra laget jobbar hårdare.
Vi flyttar fram mer och mer spelare och när vi inte får utdelning kommer tvåan som ett brev på posten efter en kontring.
Mycket bra var Hans, Robban och Jörgen men alla spelare ska ha en eloge för sitt slit.
Självklart borde vi ha fått med oss en poäng eftersom vi spelade med en man mer i 70 minuter men än så länge har inte bollen rullat vår väg. Vi tar med oss det positiva att vi inte viker ner oss och säckar ihop efter 2-0 utan fortsätter hela vägen trots motgångarna. Ett visst oflyt men också tecken på oförmåga att det blev som det blev.
Vi är dock inte så nedslagna efter detta utan ser fram emot Islingby på fredag hemma. Det känns emellertid att vi behöver en framgång nu och jobbar vi hårt har vi en god chans.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 

Omg. 3   


02 05 17 

Delsbo – Islingby:  2-1 (1-1)


Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Anders Jonasson (ut 82) – Sebastian Lusth (ut 33), Stefan Bryngelsson, Joakim Goude (ut 63), Jimmy Henriksson, Jörgen Wennberg – Henning Nilsson.
Avbytare: Per Berglöf, Andreas Berglund (in 63), Johan Larsson (in 82), Patrik Lindh (in 33) och Martin Nilsson.

Målen: 0-1 (16), 1-1 (45) Hans Ulander (Stefan Bryngelsson) och 2-1 (82) Henning Nilsson (Jörgen Wennberg).

Den ytterst välbehövliga segern kunde ikväll bärgas och vi fick tillbaka mycket av det oflyt vi har haft i de två tidigare matcherna. Första halvlek var en av de sämsta vi har gjort och att vi har oavgjort i paus får vi tacka Hans, Henrik och turen för. Ingen hade väl egentligen protesterat om Islingby hade haft ledningen med två eller tre mål i paus. Gästerna tog mycket riktigt ledningen efter en kvart på en snygg frisparksvariant. Vår kvittering kom efter en frispark från kanten där Hans kunde trycka in bollen efter lite strul i straffområdet.
I andra halvlek flyttade vi fram våra utgångslägen och satte betydligt hårdare och högre press. Det tillsammans med medvinden tillät inte Islingby att nå bakom vår backlinje med långa bollar. Även deras kortpassningsspel som var bra i första kom av sig. Vinstmålet föranleddes av en bra individuell prestation av Jörgen och hans ribbskott kunde nickas in i öppet mål av Henning.
Nu får vi lite arbetsro i och med den här segern och vi kan ladda ordentligt inför Sandviken borta på lördag.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 

Omg. 4


02 05 25

Sandvikens AIK – Delsbo IF:  2-0 (1-0)

Laget: Robert Backman – Jens Back, Henrik Ohlin, Anders Jonasson, Johan Larsson – Hans Ulander, Jimmy Henriksson, Patric Lindh – Sebastian Lusth, Pär Nordin, Jörgen Wennberg.
Avbytare: Per Berglöf, Andreas Berglund, Martin Nilsson, Henning Nilsson och Matts Jonsson.
 

Målen: 1-0 (44) och 2-0 (65)

Ytterligare en 2-0 förlust på bortaplan i årets serie blev resultatet efter dagens match. En match som vi börjar lite trevande och där SAIK dominerar med fysiskt spel. Efter hand kommer vi in i matchen allt mer och vi har en boll inne innan SAIK tar ledningen. Jörgen skjuter ett skott och Patric rakar in returen. Tyvärr befann han sig i offsideposition när skottet gick så det blev underkänt.
Vi kan dock inte klaga på domarens insats även om han i princip inte blåste på någonting alls. Ganska häpnadsväckande faktiskt. Det är tur att båda lagens spelare är så pass disciplinerade så att det inte urartar.
SAIK:s båda mål tillkom efter två långa frisparkar in i vårt straffområde där motståndarna fick tag i bollen efter tilltrasslade situationer.
Man brukar säga att mål i sista minuten av första halvlek kommer opsykologiskt. Det är väl aldrig speciellt bra att släppa in mål oavsett när det inträffar men detta var olyckligt eftersom vi var på gång då. SAIK kunde med ledningsmålet i ryggen forcera i början av andra och 2-0 kändes tyvärr logiskt i det läget. Några möjligheter till reducering fanns men sammantaget om man räknar chanser så blev slutresultatet relativt rättvist.
Avsaknaden av Stefan Bryngelsson märktes tydligt i den här matchen där vi saknade förmågan att lugna ner och hålla i bollen centralt.
Bra insatser av Robert i målet, Anders Jonasson och Pär Nordin.
Vi deppar inte för mycket över detta men det är klart att det känns lite snopet att endast ha 3 poäng efter 4 omgångar.
Nästa helg väntar Mora hemma och då måste vi höja oss för att lördagskvällen ska bli så angenäm som vi hoppas.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 

Omg. 5


020601 

Delsbo IF – IFK Mora FK: 3-0 (2-0)


Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Patrik Lindh – Johan Larsson (ut 15), Stefan Bryngelsson, Sebastian Lusth (ut 88) – Henning Nilsson, Pär Nordin, Jörgen Wennberg.
Avb: Per Berglöf, Martin Nilsson (in 15), Andreas Berglund (in 88) och Joakim Goude.


Målen: 1-0 (45) Pär Nordin (Henning Nilsson), 2-0 (55) Jörgen Wennberg (Stefan Bryngelsson) och 3-0 (76) Stefan Bryngelsson (Henning Nilsson).


En oerhört betydelsefull seger kunde idag tas mot gästande Mora. Ett Mora som var lite bättre än oss i första halvlek och som skapade en handfull klara lägen att göra första målet. Vi har i de inledande 4 matcherna hamnat i underläge och hade också idag gjort det om inte Robban hade storspelat i målet.
Vi får ledningsmålet strax före paus efter en mycket bra spelvändning av Jörgen till Henning. När sedan 2:an kommer 10 minuter in på andra halvlek känns det ganska logiskt för vi tycker vi äger andra halvlek. Sammantaget kan sägas att lagen har en halvlek vardera.
Vår centrallinje med Robert, mittbackarna Hans och Henrik, Stefan samt Pär visade klassen i dagens match men samtliga spelare ska dock ha en eloge för en gedigen insats. Smolk i glädjebägaren var dock att Johan Larsson bröt handleden och han är, som alla förstår, borta från spel den närmaste tiden.
Mycket synd, speciellt för Johan personligen, när han har startat två matcher på raken och när han har visat stort spel i div. VI-laget.
Nu får vi lite lugn och ro igen även om den känslan bara räcker till nästa helg då vi åker till Gävle för att möta Huge. Huge jagar fortfarande sin första seger men de har tre oavgjorda på sina inledande matcher.
Återigen en mycket betydelsefull match för fortsättningen.
Vi konstaterade idag att det egentligen inte spelar någon roll hur det ser ut spelmässigt om vi vinner matcherna men visst är det trevligare om vi dessutom kan bjuda på bra fotboll. Stundtals såg det faktiskt ganska bra ut idag och det får vi ta med oss tillsammans med tre oerhört sköna poäng.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson.
 
 

Omg. 6


02 06 08 

Huge – Delsbo 6-1 (2-0)


Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Anders Jonasson (utvisad 68) – Stefan Bryngelsson, Sebastian Lusth, Jimmy Henriksson – Henning Nilsson (ut 70), Pär Nordin, Jörgen Wennberg (ut 58).
Avbytare: Per Berglöf, Patrik Lindh (in 58), Martin Nilsson (in 70), Joakim Goude och Thomas Sundberg.


Målen: 1-0 (27), 2-0 (41), 3-0 (48), 3-1 (52) Stefan Bryngelsson, 4-1 (67), 5-1 (78) och 6-1 (84).

Säsongens i särklass sämsta insats över vilken vi alla inblandade behöver skämmas och ta ansvar för. När det går emot som det gör idag kan vi inte falla samman på det sätt vi gjorde. Hur konstigt det än låter så var vi med rätt bra den första halvtimmen och hade några heta lägen att göra 1-0 och 1-1 trots att dom hade många lägen.
Vi orkade helt enkelt inte och förlorade mot ett för dagen mycket bättre lag.
Alla som har spelat fotboll eller medverkat i lagidrott vet att sådant här kan inträffa och att det är lika smärtsamt varje gång.
Vi gjorde alla tänkbara misstag både tekniskt och taktiskt och av dessa lär vi oss av. Sedan irriterade vi oss på domarinsatsen men att kritisera honom i det här läget känns förmätet.
Nu är det ju så att vi har chans att visa redan på onsdag att vi kan mycket bättre än så här då vi har Harmånger borta.
Vi kan utan att överdriva konstatera att ett faktum är obestridligt: Kan vi inte prestera bättre än idag så överlever vi inte det här året.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 

Omg. 7


02 06 12 

Harmånger – Delsbo 3-0 (0-0)


Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Martin Nilsson – Jimmy Henriksson, Stefan Bryngelsson, Patrik Lindh – Sebastian Lusth, Jörgen Wennberg (ut 85) – Henning Nilsson (ut 45).
Avbytare: Per Berglöf, Tomas Sundberg (in 46), Andreas Bäckgren (in 85) och Joakim Goude.

Målen: 1-0 (63), 2-0 (64) och 3-0 (75).


Ytterligare en svidande förlust i årets bortaspel. Vi har nu spelat 4 matcher på bortaplan och förlorat samtliga. Trots en siffermässigt klar förlust var vi mycket bättre med i den här matchen jämfört med Huge-matchen. I första halvlek har vi bra lägen att göra första målet men det vill sig inte för tillfället. Pär Nordin kunde inte deltaga i dagens match och när dessutom Henning gick sönder i slutet av första halvlek tappade vi de offensiva krafter som behövdes för att störa Harmånger på riktigt allvar.
Det känns dock bittert att de får göra sina två första mål så slumpartat. Det första är en ihopspark som hamnar framför fötterna på en Harmångerspelare framför mål och det andra styrs oturligt in över Robban efter en touch på Henriks huvud.
Vi uppträder dock mycket tätare idag och vi måste börja där. Chanser skapar vi i alla fall bara vi har tålamod i vårt spel. Vad som är avgörande är att sätta de chanser man får och i trean blir det inte så många.
På lördag väntar Falun hemma på IP. Ett lag som har gått som en ångvält i inledningen och som säkert förväntas vinna över oss. Läget i tabellen börjar bli lite prekärt men i en sådan match är det bara att gå ut och ge järnet. Vi har allt att vinna och vi hoppas att publiken kan avstå avslutningen på Englandsmatchen och komma upp och stödja oss. Det behöver vi!


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 

Omg. 8 


02 06 15 

Delsbo – Falun:  0-3 (0-3)


Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Martin Nilsson (ut 45) – Stefan Bryngelsson, Anders Jonasson, Jimmy Henriksson – Sebastian Lusth (ut 45), Pär Nordin, Jörgen Wennberg.
Avbytare: Per Berglöf, Joakim Goude (in 46), Andreas Bäckgren (in 46) och Tomas Sundberg.


Mål: 0-1 (7), 0-2 (15) och 0-3 (19).


Nu börjar snart goda råd bli dyra. Visserligen är det så att Falun är seriens klart bästa lag och att det inte är mot dom vi i första hand ska ta poäng men det börjar brännas. Falun avgjorde den här tillställningen de första 20 minuterna. Sedan handlade det mest om att mer eller mindre spela av matchen. Det är viktigt ändå för fortsättningen att vi inte totalt rasar samman utan står emot de sista 70 av matchen. I andra halvlek kontrollerar gästerna detta ganska väl men ger oss ytor samtidigt som vi agerar på ett bättre sätt. Vi får igång ett passningsspel och matchen är småtrevlig att se på. Det jobbiga är att det känns kört i halvtid eftersom Faluns försvarsspel är så oerhört stabilt.
Vi kan konstatera att vi var ganska chanslösa idag mot ett mycket bättre lag. Vi kan också konstatera att den enda vägen ur detta besvärliga läge är hårt arbete. För när man hamnar i vår situation får man absolut ingenting gratis.
Vi har nu tre matcher kvar på våromgången och vi bör få med oss åtminstone fyra poäng till för att skaffa oss ett någorlunda utgångsläge inför omstarten till hösten. Vi vet att vi blir bättre då och förhoppningsvis blir vi lite bättre av dagens match också.
Vi vägrar ge upp och siktar på våra första bortapoäng på torsdag då vi åker till Gävle för att möta Brynäs.
Vi kan fortfarande ta oss ur den här bryggan men det kommer att bli tufft.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 

Omg. 9 


02 06 20  

Brynäs – Delsbo:  0-0


Laget: Robert Backman – Jens Back, Henrik Ohlin, Anders Jonasson, Johan Logård – Patrik Lindh, Stefan Bryngelsson, Hans Ulander, Jörgen Wennberg – Pär Nordin, Jimmy Henriksson. Avbytare: Per Berglöf, Joakim Goude, Martin Nilsson, Andreas Bäckgren och Matts Jonsson.


Äntligen fick vi då inkassera vår första bortapoäng i årets serie. Efter våra senaste insatser, som inte har varit direkt lysande om man ska vara ärlig, var det väldigt skönt att hålla nollan. Vi kunde med lite tur ha vunnit matchen men sammantaget så ska vi vara nöjda med en poäng borta mot topplaget Brynäs.
Vi hade till den här matchen ändrat till ett mera strikt 4-4-2 spel och det föll väl ut. Brynäs som är ett spelande lag fick väldigt svårt att komma igenom ett kompakt och centrerat lag som dessutom jobbade väldigt hårt.
Hur man ställer upp laget och disponerar styrkorna är det väldigt viktigt att alla jobbar oerhört hårt tillsammans. Sen så är det ju inte alltid det ger utdelning men chansen ökar betydligt.
Vår centrallinje var mycket stark. Robban och Stefan var planens bästa aktörer men hela laget ska ha beröm för försvarsspelet. Visserligen kan man önska att vi kunde skapa fler klara lägen och det kommer vi att göra också mot lite beskedligare motstånd främst på hemmaplan. Vi behöver dock ha lite mer kyla i de avgörande lägena och vara ytterst koncentrerade på våra fasta situationer.
Nästa match blir av stor betydelse inför hösten. Vi möter nämligen Dala-Järna på torsdag på IP och sådana matcher har man inte råd att förlora.
Vi ses på IP. Hoppas då att fler tar sig dit än senast.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 


Omg. 10    

02 06 27 

Delsbo – Dala-Järna: 1-3 (0-1)

Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Anders Jonasson (ut 73), Johan Logård – Patrik Lindh, Andreas Bäckgren (ut 62), Stefan Bryngelsson, Jörgen Wennberg – Jimmy Henriksson, Pär Nordin.
Avbytare: Per Berglöf, Joakim Goude (in 62), Martin Nilsson (in 73), Andreas Berglund och Thomas Sundberg.


Målen: 0-1 (42), 0-2 (72), 1-2 (82) Stefan Bryngelsson frispark och 1-3 (85)


En bitter förlust mot ett av de lag som vi troligtvis borde ha bakom oss för att klara av detta. Det visade vi inte idag och deras seger var inte alls orättvis. Dala-Järna spelade efter sina resurser, backade hem och kontrade med långa bollar bakom vår backlinje. Vi fick lite vittring i slutet men som så ofta så kontrar det andra laget in spiken när man flyttar fram folk i en närmast desperat jakt på en kvittering.
Sanningen och säga så skapar vi inte någon het målchans innan deras ledningsmål medan de har en rad farliga lägen. Det stora bollinnehav som vi hade idag kunde därmed inte omsättas i det viktiga ledningsmålet vilket hade förändrat matchbilden till vår fördel.
En eloge dock till spelarna som fortsätter att kämpa in till det bittra slutet även om ingenting egentligen fungerar, speciellt i sista tredjedelen. Dala-Järna backade hem och dödade ytan bakom backlinjen vilket vi inte hade någon lösning på.
Tyvärr är det så att det måste visa sig någonstans att vi har varit tvungna att ändra laget inför varje match. Speciellt kännbart blir det när vi har förändringar i backlinjen och centralt på mitten.
Vi har nu en match kvar på våren och det är Ytterhogdal borta på söndag. Vi behöver vilan för att samla kraft och få tillbaka spelare.
Vi ger aldrig upp och trots denna miserabla vårsäsong är vi bara en seger från en niondeplats vilket då skulle innebära kvalspel.
Till sist ett tack till fotbollsskolans barn som gjorde sitt absolut bästa för att hjälpa oss. Vi ber Er om ursäkt för att vi gjorde er besvikna.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 
 

Omg. 11


02 06 30   

Ytterhogdal – Delsbo:  4-0 (3-0)


Laget: Robert Backman – Jens Back, Henrik Ohlin, Anders Jonasson, Johan Logård – Patrik Lindh, Stefan Bryngelsson, Andreas Bäckgren (utv. 39), Jörgen Wennberg (ut 46) – Jimmy Henriksson, Pär Nordin.
Avbytare: Per Berglöf, Sebastian Lusth (in 46), Andreas Berglund och Thomas Sundberg.


Målen: 1-0 (19), 2-0 (30), 3-0 (39) och 4-0 (86)


Den sista matchen under våren slutade med ännu en förlust. Vårt dåliga bortafacit försämrades därmed ytterligare och det är något vi måste göra något åt till hösten även om det hemma som vi har störst chans att ta poäng i våra matcher.
Dagens match var trots resultatet en av de bättre matcherna vi har gjort under våren. I den första halvleken skapade vi väl så många klara lägen som Ytterhogdal och ändå så ligger vi under i halvtid med tre mål, ska spela med tio man i andra och regnet öser dessutom ner.
När det återstår 6 min av första blir Bäckgren frilägesutvisad. Lite hårt och frilägesregeln har vi gnällt på tidigare. Dessutom så skjuter dom in den frisparken med ett riktigt drömmål, över muren in i första krysset.
Med dom förutsättningarna är det beundransvärt hur killarna biter ihop och håller halvleken relativt jämn. Strax innan 4-0 tar en Hogdalback bollen tydligt med handen på mållinjen och dom ställer sedan om snabbt och stänker in fyran.
Oturen fortsätter alltså att grina oss i ansiktet och det känns skönt att få vila från detta ett tag nu. Samtidigt ska sägas att turen gör man sig förtjänt av och att de bästa lagen har lite mer flyt genom att de i grunden är bättre.
Beröm i dagens match till vår backlinje som är vår klart bästa lagdel speciellt i andra halvlek. Positiv återkomst av Sebastian på topp och Robert kan inte lastas för något av målen.
Vi hoppas att detta vänder under hösten så att vi kan ta de poäng som behövs för att stanna kvar i serien. Det kommer att bli oerhört tufft men vi ska göra vårt allra bästa.
Ha nu en trevlig sommar så ses vi till hösten!


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 12


02 07 27

Delsbo – Ytterhogdal:  2-3 (1-2)

 

Laget: Robert Backman – Johan Logård, Henrik Ohlin, Hans Ulander, Anders Jonasson (ut 20) – Patric Lindh, Aron Nordin, Stefan Bryngelsson, Johan Larsson (ut 79) – Sebastian Lusth, Pär Nordin.

Avb: Per Berglöf, Jens Back (in 20), Andreas Berglund, Martin Nilsson (in 79), och Tomas Sundberg.

 

Mål: 0-1 (4), 0-2 (15), 1-2 (44) Aron Nordin (Henrik Ohlin), 1-3 (53) och 2-3 (58) Stefan Bryngelsson (Patric Lindh).

 

Det fortsätter att vara uppförsbacke för oss i trean det här året. I dagens match var vi väl värda åtminstone ett oavgjort resultat men det vill sig inte. Ytterhogdals första mål går stolpe in i krysset medan Stefans frispark några minuter senare träffar ribban. 1-0 målet föranleddes av en variant som vi visste om men ändå inte lyckas försvara oss emot. Vi kommer dock tillbaka och frånsett den första kvarten gör vi en stark insats.

Det känns lite förmätet att kritisera domarens insats efter förluster men idag känns det angeläget. Vi har fem varningar och dessutom två av dessa på Hans vilket fråntog oss möjligheterna till att sätta riktigt tryck sista kvarten. Gästerna fick ingen varning och man undrar om domaren tyckte det speglade matchen. Bedömningssituationer kan man alltid diskutera men ett arrogant och oförskämt uppträdande av en domare på den här nivån kan man bara inte acceptera. Låt oss hoppas att det var en engångsföreteelse att han gästade IP om det ska vara så här…

Nu närmar sig obönhörligen en ödesmatch nästa helg då vi åker till Dala-Järna. Vi har helt enkelt inte råd att förlora den om vi ska en realistisk chans att klara detta. För varje match som går och vi inte vinner försämras chanserna naturligtvis dramatiskt. Spelar vi som vi gjorde idag så har vi dock en jättechans att i första hand vinna den matchen. Längre fram än så finns det liksom ingen anledning att spekulera.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 13


02 08 03

Dala/Järna – Delsbo 2-2 (1-0)

 

Laget: Robert Backman – Jens Back, Jimmy Henriksson, Henrik Ohlin, Johan Logård (ut 76) – Patric Lindh, Aron Nordin (ut 46), Stefan Bryngelsson, Johan Larsson (ut 46) – Pär Nordin, Sebastian Lusth.

Avbytare: Pär Berglöf, Anders Jonasson (in 46), Jörgen Wennberg (in 46), Joakim Goude (in 76) och Andreas Berglund.

 

Målen: 1-0 (32), 1-1 (71) Pär Nordin (Sebastian Lusth), 2-1 (74) och 2-2 (79) Pär Nordin (Patric Lindh).

 

Poäng på bortaplan och segrar hemma. Det var målet innan matchen och det lyckades vi med även om vi är i skriande behov av segrar. Ser man bara till den här matchen då får vi dock vara nöjda. Vi reser oss från två underlägen och ett spelmässigt underläge, speciellt i första halvlek då motståndarna var bättre.

Efter deras ledningsmål föll dock de tillbaka i banan och gav oss ner utrymme vilket vi kunde utnyttja i andra halvlek.

Två mål av Pär Nordin som var på rätt ställe framför mål den här matchen. Starka insatser av Stefan och Henrik men hela laget ska ha beröm för deras fighting spirit.

Oflytet fortsätter dock och en händelse kan betecknas som signifikativ. När det återstår två minuter av matchen blev vi bestulna på en solklar hörna och istället blev resultatet inspark samt två varningar för protest. Att dra på sig varningar av den karaktären är mycket onödigt men frustrationen hos spelarna ger ibland det uttrycket och det är i sig förståeligt.

Nu väntar tre matcher mot topplagen med Brynäs hemma, Falun borta och Harmånger hemma. Vi behöver få med oss några bonuspoäng och hoppas på att våra konkurrenter i bottenstriden inte överträffar sig själva.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson

 

Omg. 14


02 08 10

Delsbo - Brynäs:  0-2 (0-1)

 

Laget: Robert Backman – Johan Logård, Henrik Ohlin, Hans Ulander (ut 75), Anders Jonasson – Patric Lindh (ut 62), Stefan Bryngelsson, Aron Nordin, Jörgen Wennberg – Pär Nordin (ut 62), Sebastian Lusth.

Avbytare: Markus Krutzén, Johan Larsson (in 62), Jens Back (in 75), Henning Nilsson (in 62) och Andreas Bäckgren.

 

Målen: 0-1(29) och 0-2 (90).

 

Det börjar på att dra ihop sig nu, det är väl det minsta man kan säga efter lördagens match. Vi förlorar knappt och övriga bottenlag vinner.

Den här matchen var en av de bästa som spelats på bra länge på IP.

Båda lagen försökte spela bakifrån genom mitten och sådana matcher blir ofta underhållande och välspelade. Vi hade några jättelägen i första halvlek att ta ledningen men om man inte gör mål på den typen av chanser så vinner man inga matcher heller.

Henrik, Robban och Stefan återigen starka men vi tycker hela laget ska ha en eloge för i första hand första halvlek.

Vi åker nu till Falun på lördag och ska möta serieledarna. Vi har Patric och Anders avstängda men ska försöka kriga så gått det går för att ta poäng.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 15


02 08 17

Falun – Delsbo 2-1 (1-1)

 

Laget: Per Berglöf – Johan Logård, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Anders Jonasson – Sebastian Lusth, Aron Nordin, Stefan Bryngelsson, Andreas Bäckgren, Jörgen Wennberg – Pär Nordin.

Avbytare: Jens Back, Johan Larsson, Henning Nilsson, Martin Nilsson och Joakim Goude.

 

Målen: 0-1 (39) Pär Nordin (Sebastian Lusth), 1-1 (42) straff och 2-1 (90).

 

En av våra absolut bästa matcher slutade med en snöplig uddamålsförlust i slutminuten efter en tilltrasslad situation. Våra spelare reagerar starkt på att det är offside men det är oerhört svårt att säga om man inte står i linje. Det gör ju förhoppningsvis linjemannen så vi får hoppas att han gjorde rätt. Straffen de får i slutet på första halvlek är även den tveksam eftersom det ser oerhört billigt ut.

Det kan låta gnälligt men faktum är att vi var värda minst oavgjort. Det är bara lite synd att vi har kunnat prestera det här spelet tidigare. Då hade vi haft dubbelt så många poäng som vi har idag.

Per Berglöf gjorde årsdebut mellan stolparna och gjorde det med den äran.

Fyrbackslinjen stabila och följsamma vilket gällde hela laget försvarsmässigt.

Framåt skapade vi en hel del lägen tack vare ett rörligt anfallsspel – ändå förlust…

”Det är bara att bryta ihop och komma igen” som Elofsson sa.

En trepoängare måste snart komma och vi siktar på att ta den på onsdag istället då vi har Harmånger hemma på IP.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 16


02 08 21

Delsbo – Harmånger 2-2 (0-1)

 

Laget: Robert Backman – Jens Back, Hans Ulander, Henrik Ohlin, Johan Logård (utvisad 56) – Johan Larsson, Aron Nordin, Stefan Bryngelsson, Joakim Goude (ut 46), Jörgen Wennberg – Sebastian Lusth.

Avbytare: Pär Berglöf, Henning Nilsson (in 46), Thomas Sundberg och Ossian Tidblom.

 

Mål: 0-1 (18), 0-2 (59), 1-2 (75) Henning Nilsson (Sebastian Lusth) och 2-2 (81) Stefan Bryngelsson.

 

Matchen såg ut att vara förlorad när Harmånger gör 2-0 med halvtimmen kvar att spela. Dessutom hade vi strax innan fått Johan Logård utvisad efter två varningar så det var rejäl uppförsbacke.

Harmånger hade några lägen att definitivt punktera matchen med Robban räddar oss kvar. När det så återstår 20 min. ger Harmånger bort initiativet, backar hem och blir stillastående. Detta kan vi då utnyttja genom att vi visar stor kampmoral vilket man måste beundra killarna för. Sammantaget kan sägas att matchen var riktigt dålig och att den här bonuspoängen förhoppningsvis kan bli tungan på vågen i slutändan.

Sebastian gör återigen en bra match på topp i Pär Nordins frånvaro. Plus även till Stefan, Robban, Henrik och Hans.

Vi valde att byta målvakt igen trots Pär Berglöfs stormatch mot Falun senast. Ett svårt beslut men det känns rätt med facit i hand. Det är ju så med målvakter, bara en kan stå även om vi i vissa matcher hade behövt båda samtidigt.

Nu väntar en rad riktiga ödesmatcher. Vi har nämligen alla bottenkollegorna de närmaste fyra matcherna med start på lördag då Huge kommer på besök.

Till den matchen kan vi förhoppningsvis räkna med Pär Nordin, Andreas Bäckgren och Patric Lindh. Däremot är Johan Logård avstängd, Anders Jonasson revbensskadad och Jimmy Henriksson knäskadad. Eventuellt kan även våra två nya spännande spelare få chansen, forwarden Rickard Rosenblom och mittfältaren Erik Lundman.

Vi ses på IP på lördag. Vi behöver allt stöd vi kan få i dagsläget.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 17


02 08 24

Delsbo – Huge:  1-2 (0-1)

 

Laget: Robert Backman – Jens Back (ut 61), Per Dahlgren, Hans Ulander, Johan Larsson – Sebastian Lusth, Patric Lindh (ut 46), Stefan Bryngelsson, Aron Nordin, Jörgen Wennberg – Pär Nordin.

Avbytare: Per Berglöf, Henning Nilsson (in 46), Andreas Bäckgren (in 61) och Thomas Sundberg.

 

Målen: 0-1 (28), 0-2 (55) och 1-2 (85 Sebastian Lusth (Pär Nordin).

 

Det som inte fick hända hände. Den här matchen kändes som avgörande för fortsättningen eftersom poängavståndet skulle bli 8 till Huge vid förlust. Ett Huge som vi var säkra på att vi måste ha bakom oss för att nå en kvalplats. Nu är det scenariot en realitet efter en match som vi är bättre än motståndarna i.

Det känns naturligtvis bittert och motigt på alla sätt. Den realistiska möjligheten är väldigt liten nu men vi ska köra hela vägen ut så får vi se.

I dagens match hade vi några jättelägen att göra ett ledningsmål första 20 minuterna men det vill sig inte. Istället gör dom mål på en av deras fåtaliga framstötar. Desperationen sprider sig och vi gör många enkla fel och tvåan kommer som en frukt av att vi flyttar fram positionerna allt mer för att åstadkomma kvitteringen.

Andra halvlek är en mer eller mindre lång press där vi inte skapar några direkta jättelägen. Det är inte så kostigt med ett motståndarlag parkerat på straffområdeslinjen så det var bara att mata inlägg och hoppas på det bästa.

Vi får en ytterst välförtjänt reducering med fem minuter kvar men då är det så dags.

Som vanligt var Stefan resen i laget. Mycket bra var även Johan Larsson, Sebastian Lusth och Per Dahlgren. Per som fick hoppa in på kort varsel då Henrik Ohlin tvingades lämna återbud p.g.a. av en revbensskada. Alla dessa skador och motgångar har naturligtvis påverkat oss negativt men vi måste ändå beundra spelarna för deras kämpaglöd när ingenting flyter med. Det brukar jämna ut sig sett över en hel säsong men det är dags att omvärdera den devisen.

Nu väntar Mora borta nästa helg. För att klara oss behöver vi vinna resten av matcherna och vi börjar förhoppningsvis en segerrad till helgen.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 18


02 08 31

Mora – Delsbo 2-1 (1-0)

 

Laget: Robert Backman – Jens Back (ut 46), Hans Ulander, Johan Logård, Johan Larsson – Sebastian Lusth, Stefan Bryngelsson, Patric Lindh, Jörgen Wennberg – Pär Nordin, Henning Nilsson (ut 46).

Avbytare: Per Berglöf, Ossian Tidblom (in 46), Richard Rosenblom (in 46), Joakim Goude och Thomas Gill.

 

Målen: 1-0 (37), 2-0 (71) och 2-1 (82) Stefan Bryngelsson straff.

 

Nu har tåget gått och endast ett smärre mirakel kan rädda oss kvar i trean. Dagens match mot Mora präglades av stress och många felpass. Man kunde se att det var två lag som kämpade för sin existens i första hand. Vi hade ett jätteläge att göra 1-0 innan deras ledningsmål. Stefan skjuter en frispark som målvakten räddar och på returen träffar Sebastian ribban.

När så Mora får ledningen strax före paus växer dom och vi sjunker ihop lite.

En eloge ska dock ges till laget som aldrig ger upp utan kommer igen i slutändan men inte riktigt räcker ända fram. Vi hade verkligen behövt en seger i den här matchen och förlorar man två ödesmatcher i rad, Mora och Huge, förtjänar man inte att klara sig kvar heller.

Det är sällan man är bättre än tabellplaceringen även om de flesta tycker det om sina lag. Vad man kan konstatera är dock att vi har haft allt oflyt man kan tänka sig under en säsong. Det började med Andreas ”Lugi” Lögdahls skada efter 27 min i första matchen och sedan har det liksom fortsatt.

Vi får nu ta nya tag och se till att de spelare som ska representera Delsbo nästa år får så mycket rutin som möjligt av div. tre spel.

Vi har fyra matcher kvar och vi ska avsluta det här snyggt. Sedan får vi göra bokslut och se vad det räckte till.

Sandvikens AIK väntar i nästa omgång och vi kommer att ge järnet för att vinna den matchen.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 19


02 09 07

Delsbo – Sandviken: 2-5 (1-2)

 

Laget: Robert Backman (ut 40) – Ossian Tidblom, Henrik Ohlin, Joakim Goude, Anders Jonasson (ut 77) – Patrik Lindh, Stefan Bryngelsson, Hans Ulander, Johan Larsson, Jörgen Wennberg – Henning Nilsson.

Avbytare: Per Berglöf (in 40), Andreas Berglund (in 77), Jens Back, Thomas Sundberg och Thomas Gill.

 

Målen: (2) 0-1, (30) 1-1 Stefan Bryngelsson (Jörgen Wennberg), 1-2 (38), 1-3 (49), 2-3 (67) Stefan Bryngelsson (Jörgen Wennberg), 2-4 (77) och 2-5 (85).

 

Trots resultatet i dagens match så känns det relativt positivt. Efter våra förutsättningar så spelar vi en positiv fotboll och försöker hela tiden. Vi hade också en kvittering på gång när rullgardinen går ner med en kvart kvar.

Robert tvingades bryta matchen efter 40 min efter att ett muskelfäste i höften gått av. Det känns alltid olustigt när ambulansen måste tillkallas oavsett hur det är. Nu kom Per in och gjorde det bra och kan absolut inte lastas för baklängesmålen i andra halvlek.

Positivt var att våra två 16-åringar är så frejdiga trots sin ungdom. Både Ossian och Joakim gör det fullt godkänt vilket ger oss framtidstro i denna annars miserabla höstomgång.

Stefan återigen bäst på plan vilket han har varit i många matcher.

Det jobbiga är att vi inte är ett dugg sämre än vad våra bottenkonkurrenter är och om vi hade haft kontinuitet hade det sett annorlunda ut. I dagens match så spelar ej Johan Logård, Aron Nordin, Andreas Bäckgren, Martin Nilsson, Jimmy Henriksson, Sebastian Lusth, Per Dahlgren, Pär Nordin och Andreas Lögdahl som samtliga har startat seriematcher den här säsongen. Det är givet att en sådan omsättning sätter sina spår.

Nu har vi tre matcher kvar innan vintervilan och rehabiliteringen i div 4. Vi kan tyvärr konstatera att det är ett definitivt faktum nu.

Men vi kör så länge lampan lyser och det gör den som sagt i tre veckor till. Viktigt nu är att så många som möjligt, av våra för nästa års lags spelare, får så mycket erfarenhet med sig som möjligt.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 21


02 09 21

Delsbo – Hudiksvalls ABK:  1-5 (0-2)

 

Laget: Per Berglöf (utvisad 35) – Ossian Tidblom, Hans Ulander (ut 35), Anders Jonasson (ut 75), Johan Logård – Sebastian Lusth, Patric Lindh, Stefan Bryngelsson, Johan Larsson (ut 35), Jörgen Wennberg – Pär Nordin.

Avbytare: Markus Krutzén (in 35), Joakim Goude (in 51), Henning Nilsson (in 75), Jens Back och Thomas Gill.

 

Målen: 0-1 (22), 0-2 (35) straff, 0-3 (59), 0-4 (69), 0-5 (72) och 1-5 (89) Pär Nordin (Johan Logård) 

 

Det ska sägas från början att ABK var mycket bättre än oss och vann ytterst rättvist. Segersiffrorna hade kunnat vara flera mål större.

Oflytet fortsätter dock att grina oss i ansiktet. Henrik Ohlin var tvungen att lämna återbud en kvart före matchstart för ryggproblem och förspelet till straffen, som ledde till 2-0 och friläges utvisning på Berglöf, ska enligt opartisk utsago ha varit offside. När det hände var matchen i princip över och det är synd att vi inte får möjlighet att visa lite bättre takter.

ABK var som sagt mycket bättre och visade upp en mycket rörlig anfallsfotboll med kvalité i passningsspelet. Det är i särklass det bästa laget vi har mött under hösten och det är synd för deras del att de hade en svacka på våren. För oss har liksom svackan hållit i sig en hel säsong och man kan snacka om oflyt hit och dit. Tar man inte fler poäng än vad vi har gjort finns inga bortförklaringar. Vi har helt enkelt inte alls räckt till och vad det har berott på får vi sätta oss ner och analysera. Det vore naivt att inte försöka dra lärdom av den här säsongen för vi ska tillbaka, om än inte förr så senare.

Samtliga aktörer kan bättre med ett undantag. Markus Krutzén, som fick komma in i samband med straffen, gjorde en god insats. Man ska tänka på att denna målvaktstalang endast är femton år och nu får han chansen att riktigt visa vad han kan och skaffa sig erfarenhet i sista omgången mot Gestrike/Hammarby borta.

Vi ska göra vad vi kan för att mobilisera så mycket kraft som möjligt i epilogen på lördag.


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson
 

Omg. 22


0209 28  

Gestrike/Hammarby – Delsbo:  2-2 (1-1)

 

Laget: Markus Krutzén – Ossian Tidblom, Hans Ulander, Anders Jonasson, Johan Logård – Patric Lindh, Johan Larsson (ut 85), Stefan Bryngelsson, Jörgen Wennberg (ut 87) – Pär Nordin, Henning Nilsson.

Avbytare: Joakim Goude (in 85), Thomas Gill (in 87), Andreas Berglund och Petter Jonsnäs. 

 

Målen: 0-1 (10) Patric Lindh (Jörgen Wennberg), 1-1 (15), 1-2 (67) Henning Nilsson (Anders Jonasson) och 2-2 (80).

 

”Äntligen är den här långa hösten slutspelad”. Så tror vi många känner det och visst är det så att vi också känner att ett uppehåll från fotbollen kommer välbehövligt. Undantaget ABK matchen har vi trots allt stått upp bra de senaste matcherna och i dagens match fick vi den efterlängtade utdelningen som killarna verkligen var värda. Vi hade mycket väl kunnat vinna men också fått stryk. Lagen bytte chanser med varandra friskt på slutet för att åstadkomma ett segermål men lagens båda målvakter storspelade matchen igenom.

Det var en riktigt trevlig match på en alldeles ypperlig gräsplan i fantastiskt höstväder där vi presterade en fotboll som hör hemma i division tre. Det är en bild som är viktig för spelarna att ha med sig inför nästa säsong så vi inte känner oss alltför nedtryckta.

Förutom Markus så gjorde hela laget en bra insats. Extra plus går till Ossian och Anders i backlinjen och Henning på topp. En till glädjande sak är att vi avslutade matchen med en femtonåring och tre sextonåringar på plan även om det bara blev sista tio inklusive den långa stopptiden domaren hittade någonstans.

När vi nu hade tillräckligt med spelare antalsmässigt behövde inte en tränare vara ombytt till match. Det som ett svar på kritiken på hemsidan men å andra sidan är det viktigt att folk bryr sig.

Det kommer nämligen att bli viktigt, nu när vi tvingas ner i seriesystemet igen, att människor i bygden som är involverade i fotbollen sluter samman och tar nya tag. Vi förstår att en del spelare är på väg åt olika håll om inte för fotbollens skull så för arbete eller studier.

Det måste bli riktigt attraktivt att spela fotboll i Delsbo igen och för att det ska bli det måste vi närmast laget arbeta hårt. För som förening betraktat är Delsbo helt suverän och oavsett vad som händer i fortsättningen så har det varit en förmån att fått verka i den under den här perioden.

Tack för det här året och på återseende!


Matts Jonsson och Torbjörn Olsson

 
Guldsponsorer
Silversponsorer
Bronssponsorer
SPORTLEVERANTÖR 2021
STÖTTA DELSBO IF
FACEBOOK & TWITTER